19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

«Όχι βία στα νοσοκομεία»: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για την επίθεση σε γιατρό

Ημερομηνία:

Σε διώρη συμβολική στάση εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο πρόσφατο περιστατικό κακοποίησης συναδέλφου τους εντός του εργασιακού του χώρου στο Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο όπου ασθενείς η συγγενείς ασθενών επιτίθενται σε γιατρούς και νοσηλευτές κατά την διάρκεια της άσκησης της εργασίας τους. Ενώ την ίδια στιγμή απαράδεκτη και ντροπιαστική για το Ρέθυμνο, χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του νομού, την όποια κακοποίηση γιατρών και λειτουργών της υγείας με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε στο νοσοκομείο της πόλης.

“Έλλειψη πολιτισμού χαρακτηρίζει τέτοιες πρακτικές και είναι σε αντίφαση με τον ισχυρισμό της πόλης ότι πρεσβεύει τον ίδιο τον πολιτισμό. Η βία που απειλεί μόνιμα όλους μας είναι καταδικαστέα από όλους.

Το νοσοκομείο αποφάσισε ότι θα κινείται νομικά κάθε φορά πού απειλείται ή κακοποιείται εργαζόμενος και ότι η υπηρεσία ασφάλειας θα βρίσκεται μόνιμα πλέον στον χώρο του τμήματος επειγόντων περιστατικών” επισημαίνει η Ένωση και καλεί κάθε Ρεθυμνιώτη να επεμβαίνει ακυρωτικά σε υπεράσπιση κάθε ανθρώπου που βρίσκεται σε απειλή ή κακοποιείται.

goodnet.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ