16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Όχι, δεν είπε ο Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας ότι “τα Ελληνικά νησιά αποτελούν Ισλαμικές αποικίες που πρέπει να επιστρέψουν στο Ισλάμ”

Ημερομηνία:

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την αγανάκτηση των πολιτών σε Χίο και Μυτιλήνη με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για δημιουργία και νέων στρατόπεδων συγκέντρωσης και την επιβολή των σχεδιασμών με τη βία διακινούνται πολλές ειδήσεις που είναι ψεύτικες. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει και η “είδηση” που είχε δημοσιευτεί και παλιότερα σε ιστοσελίδες ακροδεξιού περιεχομένου και διακινείται και σήμερα ευρύτατα μέσω facebook σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της  Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ “τα Ελληνικά νησιά αποτελούν Ισλαμικές αποικίες που πρέπει να επιστρέψουν στο Ισλάμ”

H αλήθεια είναι ότι ο κ. Ελγαντούρ ποτέ δεν έχει κάνει τέτοια δήλωση. Είναι ένα χοντροειδέστατο ψέμα.

Η μοναδική σχετική αναφορά με τέτοιο περιεχόμενο υπάρχει στο βιβλίο “Defeating Eurabia” ενός συγγραφέα με το όνομα Fjordman.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου, η αναφορά είναι από το 1928 και είναι η καταγραφή ενός Γερμανού ιστορικού με το όνομα Egon Flaig στα λόγια του ιδρυτή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Hassan Al-Banna. Η αναφορά δεν περιορίζεται στα ελληνικά νησιά αλλά επεκτείνεται στην Ανδαλουσία, στη Σικελία, στα Βαλκάνια και στη Νότιο Ιταλία. Από αυτό το βιβλίο είναι και το απόσπασμα που παραθέτω ως φωτογραφία.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο:

Το βιβλίο “Defeating Eurabia” είναι ένα από τα βιβλία μίας ολόκληρης ομάδας βιβλίων θεωριών συνωμοσίας σχετικά την “Ευρωαραβία” που αφορούν μυστικό σχέδιο κατάκτησης της Ευρώπης από μουσουλμάνους.

Το πραγματικό όνομα του συγγραφέα του βιβλίου Fjordman, είναι Peder Are Nøstvold Jensen, και ζει στη Νορβηγία.

Είναι γνωστός ακροδεξιός και υπήρξε από τους ανθρώπους που λίγο μετά το φονικό του Μπρέιβικ και πριν αποκαλυφθεί η ταυτότητα του δράστη έσπευδε να δηλώσει ότι πίσω από τη μαζική δολοφονία με τους 78 νεκρούς βρίσκονται μουσουλμάνοι. Τελικώς αποκαλύφθηκε ότι ο δράστης ήταν ο Μπρέιβικ, ένας φανατικός αντι-μουσουλμάνος..

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Μπρέιβικ εμπνεύστηκε για τη δράση του από τη συμμετοχή του στο μπλοκ Gates of Vienna, ένα συνωμοσιολογικό μπλογκ με θεωρίες συνομωσίας ενάντια στους μουσουλμάνους.

Ο όρος Eurabia δημιουργήθηκε από την Bat Ye’or μία Βρετανίδα Αιγυπτιακής καταγωγής.

Σημειώνει η δημιουργός του όρου για το τι ακριβώς σημαίνει:

“. . . a geo-political reality envisaged in 1973 through a system of informal alliances between, on the one hand, the nine countries of the European Community (EC) which, enlarged, became the European Union (EU) in 1992 and on the other hand, the Mediterranean Arab countries.

The alliances and agreements were elaborated at the top political level of each EC country with the representative of the European Commission, and their Arab homologues with the Arab League’s delegate. This system was synchronised under the roof of an association called the Euro-Arab Dialogue (EAD) created in July 1974 in Paris.

"google ad"

A working body composed of committees and always presided jointly by a European and an Arab delegate planned the agendas, and organized and monitored the application of the decisions”

Οι θεωρίες της Bat Ye’or έτυχαν εξαιρετικής αποδοχής (απολύτως λογικά) στο Ισραήλ που ήταν ανέκαθεν ενάντια στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ αραβικών χωρών και ευρωπαϊκων χωρών αλλά και σε κύκλους ακροδεξιών σε όλη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...