14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Όχι» Θεοδωράκη – Γεννηματά στον εθνικό διάλογο Τσίπρα

Ημερομηνία:

Αρνητικά απαντά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο «άνοιγμα» του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για εθνικό διάλογο και συναινέσεις. Το δικό της «όχι» είχε εκφράσει το Σάββατο και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία τόνισε ότι «δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με μια σκληρή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «στήνει παγίδα» και δηλώνει την αντίθεσή του Ποταμιού στο άνοιγμα Τσίπρα περί εθνικής συνεννόησης.

Αναλυτικά:

«Τέσσερις μεγάλες σελίδες της εφημερίδας “Έθνος” (συν το εξώφυλλο) χρειάστηκε ο κ.Τσίπρας για να καλέσει τις “δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις” σε συνεννόηση για το Ασφαλιστικό, την Παιδεία και την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Τι λέει στην πραγματικότητα ο κ.Τσίπρας; Ψηφίστε το Ασφαλιστικό που είναι το δυσκολότερο όλων, γράψτε κάποια έκθεση ιδεών για την Παιδεία, συζητήστε για το Σύνταγμα που αφορά την επόμενη τετραετία και αφήστε με να κυβερνήσω.

Δώστε μου χρόνο να εδραιώσω το καθεστώς μου. Ταΐστε με ψίχουλα την στέρνα με τα ψάρια όσο εγώ και η παρέα μου θα πετάω δυναμίτες στους κόλπους της κοινωνίας.

Ποιο θύμα θα πέσει στην παγίδα; Το Ποτάμι πάντως όχι».

Το Σάββατο η Φώφη Γεννηματά είχε πει και εκείνη «όχι» τονίζοντας ότι «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ».

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ανάλγητη» και επισήμανε «να μην υπολογίζουν το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στους σχεδιασμούς τους», υπογραμμίζοντας πως και «οι 2 αυτοί ”δρόμοι” είναι αδιέξοδοι».

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ