15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Όχι, κ. Βάμβουκα, ένα τέτοιο περιστατικό δε θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστή κάποιον τουρίστα από κρουαζιερόπλοιο

Ημερομηνία:

Διαπιστώνουμε τον τελευταίο καιρό μία προσπάθεια παρουσίασης της ύπαρξης νατοϊκών εγκαταστάσεων στα Χανιά ως κάτι θετικό για την οικονομία, μία επιπλέον “τονωτική ένεση” όπως είχε πει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, σε μία περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής.

Έτσι, κατ’ ένα τρόπο, η μετατροπή των Χανίων σε τόπο στρατιωτικών ασκήσεων, και σε Τρούμπα, δηλαδή, τόπο διασκέδασης και αναψυχής χιλιάδων στρωτιωτών που έχουν συγκεκριμένες ανάγκες να ικανοποιήσουν, περίπου γίνεται αποδεκτή από τις τοπικές αρχές και παρουσιάζεται πέρα από αναπόδραστη, ως και επιθυμητή και με θετικό αντίκτυπο στην οικονομία. Άλλωστε, όλοι παραδέχονται ότι η συνεργασία τους είναι άψογη με τον αμερικάνο πρέσβη να την χαρακτηρίζει “πρότυπο παγκοσμίως“.

Τώρα, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας πήγε στο επόμενο στάδιο. Όχι μόνο είναι επιθυμητή η παρουσία των στρατιωτών του ΝΑΤΟ, αλλά και αν γίνεται και κανένα επεισόδιο με πρωταγωνιστή νατοϊκό στρατιώτη και δεν τιμωρούνται και διαφεύγουν οι δράστες αυτής της ενέργειας δίχως να δικαστούν από τα ελληνικά δικαστήρια, ε δεν έγινε και τίποτα, αφού τέτοιο περιστατικό θα μπορούσε να είχε και ως πρωταγωνιστή κάποιον τουρίστα από κάποιο κρουαζιερόπλοιο. Οπότε, αν δεν ήταν θέμα εφόσον πρωταγωνιστής σε ένα τέτοιο γεγονός ήταν τουρίστας, γιατί να είναι με ένα στρατιώτη του ΝΑΤΟ;

Αυτό είπε ουσιαστικά ο Δήμαρχος Χανίων, σύμφωνα με το zarpanews.gr, και μείναμε με το στόμα ανοικτό.

Ας επισημάνουμε με κάθε καλή διάθεση κάποια πράγματα στον κ. Δήμαρχο:

κ.  Βάμβουκα, ένα τέτοιο περιστατικό θα μπορούσε να συμβεί όχι μόνο με τουρίστα αλλά και με πρωταγωνιστή κάποιο Χανιώτη. Όμως ο Χανιώτης, όπως και ο τουρίστας, εφόσον προχωρούσαν σε μία τέτοια εγκληματική πράξη που έθετε σε κίνδυνο τη ζωή κάποιου συνάνθρωπού μας, θα λογοδοτούσαν στη δικαιοσύνη. Βεβαίως, θα μπορούσαν και να διαφύγουν, στο εξωτερικό ίσως. Όμως αυτό δε θα συνέβαινε ποτέ εν γνώση των αρχών, όπως έγινε στην περίπτωση των Βρετανών στρατιωτών. Το Δικαστήριο χορήγησε αναβολή εν γνώσει του ότι οι Βρετανοί θα διαφύγουν. Και διέφυγαν! Την ίδια στιγμή που ο συμπολίτης μας παραμένει στο νοσοκομείο.

Για να σας το κάνουμε πιο απλό, αν συλλάμβαναν έναν τουρίστα μετά από μία τέτοια ενέργεια δε θα τον άφηναν να φύγει επειδή έχει να προλάβει ένα αεροπλάνο για να γυρίσει στην πατρίδα του.

Επίσης, θεωρούμε κάπως δύσκολο ένας τουρίστας να μπορούσε να ζητήσει από υψηλόβαθμα στελέχη τοπικών αρχών να ασκήσουν πιέσεις στο θύμα ώστε να μην προχωρήσει σε κατάθεση μύνησης, όπως συνέβη, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο 37χρονος.

Ένας τουρίστας επίσης, αν δεν ήταν πολύ πλούσιος, πιθανότατα δε θα είχε να δώσει χρήματα για να αποσιωπηθούν τα γεγονότα.

κ. Δήμαρχε, είναι τουλάχιστον προκλητικό τη στιγμή που ένας Χανιώτης βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο, η μόνη κουβέντα που λέει κάποιος εκπρόσωπος των εκλεγμένων αρχών να είναι υπέρ του θύτη. Η ίδια η προκλητική θέση που εκφράσατε δε θα μπορούσε ποτέ πραγματοποιηθεί  αν σε ένα τέτοιο περιστατικό ήταν πρωταγωνιστής ένας τουρίστας. Γιατί δε θα υπήρχαν οι ουσιαστικοί λόγοι για να γίνει μία τέτοια δήλωση.

Η εξομοίωση των στρατιωτών με τους τουρίστες είναι άκρως επικίνδυνη. Και είναι θλιβερό ότι έρχεται από το στόμα του εκλεγμένου από τους Χανιώτες Δήμαρχου Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ