28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Όχι κ Μητσοτάκη, οι γόνοι της μπουρζουαζίας δεν βιώνουν την υγειονομική κρίση το ίδιο με τα παιδιά του λαού

Ημερομηνία:

Της Γεωργίας Θάνου *

Με περίσσιο θράσος, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, όλοι οι στυλοβάτες του συστήματος κουνάνε το δάκτυλο στη νεολαία και την καθιστούν «υπεύθυνη» για την  υγεία των ευπαθών ομάδων και μάλιστα ο πρωθυπουργός σύγκρινε την ανεμελιά των παιδιών του με την «ανεμελιά» συνολικά των νέων.

Αυτών δηλαδή, όπως των γόνων των αστών, που σπουδάζουν εντός ή εκτός της xώρας, χωρίς να έχουν το άγχος να παρατήσουν τις σπουδές για οικονομικούς λόγους, ή να αναγκαστούν  να δουλεύουν ταυτόχρονα,. Αυτών που δεν εργάζονται ή  δεν πρόκειται να δουλέψουν ποτέ, αλλά καλοπερνάνε μ’ αυτών που ψάχνουν το μεροκάματο, πληρώνονται  με ψίχουλα, στοιβάζονται στους χώρους εργασίας, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και προστασίας, ξυλοκοπούνται από τους εργοδότες όταν ζητούν το μισθό τους,  συγχρωτίζονται στα Μ.Μ.Μ στο δρόμο  για την εργασία, δεν τρέφονται με υγιεινή διατροφή, ζουν σε μόνιμη ανασφάλεια. Ταυτίζουν τη ζωή  αυτών που ζουν στην ανέχεια και την αβεβαιότητα με  άδειες τσέπες απ’ τις πολιτικές τους, μ’ αυτούς    που μπορούν να αλλάζουν τις μάσκες όσες φορές θέλουν και είναι αναγκαίο, κυκλοφορούν  με τις κουρσάρες τους και φυσικά αν τυχόν αρρωστήσουν για οποιοδήποτε λόγο δεν θα μπουν στη λίστα αναμονής, αλλά θα σταλεί ειδικό  δημόσιο ελικόπτερο, όπως έγινε με το γόνο εφοπλιστή που διασκέδαζε στην Ικαρία τον καιρό της καραντίνας.!

Κουνάνε το δάκτυλο  γενικά στη νεολαία, γιατί αρχίζει να αποκαλύπτεται η παγερή και εγκληματική αδιαφορίας τους για την προστασία της υγείας του λαού. Το άναρχο και μαζικό  άνοιγμα του τουρισμού, σύμφυτο με τη τάση του κεφαλαίου για υπερκέρδη,   οι τραγικές ελλείψεις των μονάδων υγείας , η εντατικοποίηση υγειονομικών, η απελευθέρωση εργοδοτών να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους χωρίς μέτρα προστασίας, η επιβολή κλίματος φασιστικοποίησης για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους  δεν μπορούν εύκολα  να κρυφτούν.

Βέβαια δεν κούνησαν το  δάκτυλο στους εργοδότες  των γηροκομείων της Αθήνας,  όπου πέθαναν οι ηλικιωμένοι τον καιρό της καραντίνας, ούτε στην teleperformance που στοίβαζε τους εργαζόμενους σε γραφεία κλουβιά, ούτε στου εργοστάσιου στη Χαλκιδική  και φυσικά κουβέντα για το περιβαλλοντικό και υγειονομικό έγκλημα των ημερών μας με τη φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Αττική. Ίσα – ίσα που με τους νόμους τους στηρίζουν και ενισχύουν την  ασυδοσία των εργοδοτών που φτάνει να ζητά να μπουν οι εργαζόμενοι  σε καραντίνα για 14 μέρες ( απλήρωτοι φυσικά ), όταν γυρίσουν από άδεια.

Η υγειονομική κρίση είναι εδώ, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και ορατός, όχι μόνο επειδή ο covid-19 είναι πολύ μεταδοτικός και επικίνδυνος, αλλά κύρια γιατί ο λαός, οι εργαζόμενοι και  οι νέοι δεν μπορούν να στηριχτούν στις  πολιτικές που έχουν τσαλαπατήσει το δικαίωμα στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη την ίδια ώρα που οι όροι ζωής της πλειοψηφίας του λαού επιδεινώνονται καθημερινά.

Σήμερα η προστασία της ζωής και της υγείας του λαού  περνάει μέσα απ’ την ανάγνωση αυτής της πραγματικότητας, ώστε οι πρακτικές  αμφισβήτηση των πολιτικών τους  να μην γίνονται εργαλείο στα χέρια  του συστήματος  που θα εξυπηρετεί αυτή την πολιτική που καταστρέφει  τις ζωές μας και την ίδια τη ζωή.

Αυτοπροστατευόμαστε για να μπορούμε να πολεμήσουμε τη βαρβαρότητα που μας επιβάλουν  Οι εργαζόμενοι , τα  παιδιά  του λαού έχουν υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους να αυτοπροστατευτούν.  Προστατεύουμε τον εαυτό μας και «ενώνουμε τα χέρια»  με το συνάδελφο, το συμφοιτητή, το συμμαθητή, το γείτονα για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που δικαιούμαστε για τις ζωές μας. Δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε για αδιαφορία  των νέων απέναντι στους ηλικιωμένους, αυτοί οι οποίοι πετσόκοβαν τις συντάξεις στο όνομα δήθεν  των συντάξεων των μελλοντικών γενιών  και επεδίωκαν να στρέψουν  τους νέους εργαζόμενους ενάντια στους παλιότερους. Αυτοί όλοι που τα τελευταία 10 χρόνια με τις πολιτικές τους  έχουν οδηγήσει στην αυτοκτονία, εκατοντάδες συνανθρώπους μας, εξαθλιώνουν οικογένειες από την πείνα, και  προδιαγράφουν τη βαρβαρότητα για το μέλλον τη νέας γενιάς.

Μόνο ο λαός μπορεί να προστατέψει το λαό όταν η ατομική ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας ταυτιστεί με τη συλλογική αντίσταση και αγώνα. Μας θέλουν σκυφτούς, να κλειστούμε  στους εαυτούς μας και να ρίχνουμε την ευθύνη ο ένας στον άλλο, για να περνάνε ανενόχλητοι τα αντιλαϊκά τους μέτρα.   Και στο τέλος να στείλουν τη νέα γενιά  να σκοτώνεται για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας

 Να οργανωθούμε και να παλέψουμε για:

ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ  ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. .ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ  ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,  ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ, στους ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΓΙΑ  ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ .

"google ad"

* Μέλος Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ