14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Όχι μόνο στα Χανιά: Ο κακός γείτονας στο Πήλιο έκοψε τη μύτη του γείτονά του για έναν κάδο απορριμμάτων – Γιατί μαλώνουν οι γείτονες και πώς εξηγείται η αύξηση διεθνώς της κακής γειτονίας

Ημερομηνία:

Τα είχαμε γράψει και εμείς, ότι όσο η κρίση παραμένει και βαθαίνει ορισμένοι άνθρωποι βγάζουν μέρος ή όλο τον κακό εαυτό τους.

Οι κακοί γείτονες είναι πολλοί στα Χανιά όπως και τα κωμικοτραγικά περιστατικά που έχουν φτάσει στην αντίληψή μας, όμως δεν είναι προνόμιο μόνο των Χανίων.

Στο Πήλιο, γείτονας επιτέθηκε σε γείτονα για έναν κάδο απορριμμάτων. Όμως το απίστευτο περιστατικό στο χωριό Κάτω Γατζέα δεν είναι η επίθεση του γείτονα – που είναι άλλωστε κάτι συνηθισμένο – αλλά ότι ο 55χρονος άνδρας δεν έμεινε στον διαπληκτισμό αλλά του όρμησε, τον χτύπησε, και τον δάγκωσε στη μύτη κόβωντας κομμάτι της!

Επίθεση στον γείτονά του για έναν κάδο απορριμμάτων εξαπέλυσε ένας κάτοικος χωριού, στο Πήλιο, το πρωί της Κυριακής. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο χωριό Κάτω Γατζέα.

Όπως αποκαλύπτει το TheNewspaper.gr, το θύμα, ένας άνδρας περίπου 65 ετών μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ κατέθεσε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Νοτίου Πηλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης, ο οποίος διατηρεί επιχείρηση στο κέντρο του Βόλου, έχει απασχολήσει κι άλλες φορές τις Αρχές με την παραβατική του συμπεριφορά, καθώς συχνά προβαίνει σε καταστροφές και φθορές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

Oι γιατροί που κλήθηκαν να περιθάλψουν το θύμα, μίλησαν για πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση, αφού η ζημιά που έχει γίνει τόσο στο χέρι όσο και στο πρόσωπο του 65χρονου είναι μεγάλη και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να επουλωθούν οι πληγές με την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Κακοί γείτονες: Ένα διεθνές πρόβλημα

Να σημειώσουμε ότι η κακή γειτονία δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά διεθνές. Στο ερώτημα, μάλιστα γιατί τα τελευταία χρόνια τα φαινόμενα κακής γειτονίας πολλαπλασιάζονται , οι επιστήμονες σε διάφορες γωνιές του κόσμου αναζητούν πειστικές απαντήσεις.

Χαρακτηριστική είναι και η έρευνα που έχει γίνει στη Σκωτία σύμφωνα με την οποία 1 στους 5 γείτονες είναι σε κάποιου είδους διαμάχοι με τους γείτονες ενώ 2 στους 3 Σκωτσέζους δε θεωρούν τους γείτονές τους φίλους.

Από αυτούς που έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με τους γείτονες, 1 στους 4 έχει πρόβλημα με σκύλους που γαβγίζουν, ένα 1 στους 5 έχουν συνοριακές διαφορές.

Ο James Hillon, εκ μέρους της εταιρείας που διεξήγαγε την έρευνα σημειώνει: “Η έρευνα δείχνει ότι ως έθνος αντιμετωπίζουμε το ρίσκο να χάσουμε το αίσθημα της κοινότητας για το οποίο στο πρόσφατο παρελθόν τόσο περήφανοι αισθανόμασταν.”

Παρόμοια τα συμπεράσματα έρευνα που έγινε και στις ΗΠΑ. Το 40% των γειτόνων προσπαθούν να βρουν τρόπους να αποφύγουν μία συνάντηση με τους γείτονές τους.

Σύμφωνα με την μελέτη της Homes.com 36% που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι έχουν φθάσει σε ανοικτές συγκρούσεις με τους γείτονές τους με 1 στους 4 να δηλώνει ότι οι συγκρούσεις τους έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια.

"google ad"

Γιατί συγκρούονται οι γείτονες; Μα για τα πιο συνηθισμένα πράγματα, τα οποία μετατρέπονται σε μεθόδους για να αποτυπώσουν την κυριαρχία τους, δηλαδή, για να περάσει το δικό τους. Με κάθε μέσο…

Μαλώνουν για το πάρκινγκ, για τον θόρυβο που κάνουν τα ζώα, για τα …σκουπίδια.

Στην ουσία όμως μαλώνουν, γιατί υπερασπίζονται κάτι που θεωρούν δίκαιο ή επειδή θέλουν να επιβάλλουν αυτό που επιθυμούν ως μέθοδο κυριαρχίας, από καθαρό πείσμα, από ανταγωνισμό, επειδή θέλουν να πληγώσουν τον γείτονά τους επειδή τον ζηλεύουν, επειδή θέλουν να επεκτείνουν τα… σύνορά τους γιατί πιστεύουν ότι μπορούν.

Γνωμικά και παροιμίες για τους κακούς γείτονες

Με αφορμή και αυτό το περιστατικό παραθέτουμε κάποιες χαρακτηριστικές παροιμίες και γνωμικά για τους κακούς γείτονες

  • Ο κακός χρόνος περνάει, ο κακός γείτονας δεν περνάει.
  • Του γειτόνου μας ο σκύλος, γείτονας είναι κι εκείνος.
  • Ό,τι δεν ομοιάζει μήτε γειτονιάζει.
  • Έχε καθάριο πρόσωπο, για τους κακούς γειτόνους.
  • Όταν ακούς την αρκούδα στου γείτονα την αυλή, καρτέρα τη και στη δική σου.
  • Συμπεθεριά και κουμπαριά μακριά από τη γειτονιά.
  • Ένας φράχτης στην αυλή τη φιλία με το γείτονα κρατεί.
  • Οι καλοί φράχτες κάνουν τους καλούς γείτονες.
  • Ο γείτονας προηγείται του σπιτιού., Αραβική παροιμία

Γνωμικά

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...