19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

“Όχι να αλλάξουμε χώρα, να αλλάξουμε τη χώρα”: 3ο θέμα παγκοσμίως η συνέντευξη Τσίπρα στο twitter

Ημερομηνία:

Η ζωντανή και ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση των χρηστών του twitter με τον Αλέξη Τσίπρα στο #asktsipras έγινε 1ο trending topic στην Ελλάδα πριν ακόμα ξεκινήσει και 3ο trending παγκοσμίως (με περίπου 32.000 tweets) εξαιτίας του διεθνούς ενδιαφέροντος γύρω από τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Η ζωντανή και ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση των χρηστών του twitter με τον Αλέξη Τσίπρα στο #asktsipras έγινε 1ο trending topic στην Ελλάδα πριν ακόμα ξεκινήσει και 3ο trending παγκοσμίως (με περίπου 32.000 tweets) εξαιτίας του διεθνούς ενδιαφέροντος γύρω από τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας είπε και τα εξής:

«Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Και τις αδυναμίες μας και τις δυσκολίες μας, όλα στο φως. Η δική μας δύναμη δεν είναι τα κανάλια. Είναι η εμπιστοσύνη του λαού. Και δεν θα είναι ούτε την επόμενη ημέρα τα κανάλια ούτε κρατικά ούτε ιδιωτικά. Εγώ ποτέ δεν κρύφτηκα και όσους αναρωτιούνται σήμερα και είναι μία διαδικασία που δεν έχω καμία ενημέρωση για τις ερωτήσεις. Δίνω συνεντεύξεις όχι σε γλάστρες όπως έκανε ο πρωθυπουργός στη ΝΕΡΙΤ. Αρνείται και τον διάλογο τον δημόσιο τον ανοιχτό υπό τα φώτα των προβολέων».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι πολίτες για το ζήτημα της φορολογίας. Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι είναι λανθασμένο να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση οι πολίτες δεν θα πληρώνουν καθόλου φόρους και σημείωσε ότι στόχος του κόμματός του είναι η αναδιανομή και αναλογική φορολόγηση του πλούτου.

B7VQB7KIMAACVPe

Έκανε λόγο για διεύρυνση της φορολογικής βάσης, υποστηρίζοντας ωστόσο πως δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές και δεν θα υπάρξει υπερφορολόγηση. Για τον ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης είπε πως έχει στόχο να τον μειώσει, αλλά διευκρίνισε πως δεν μπορεί να τον καταργήσει. Επίσης ερωτηθείς σχετικά δεσμεύτηκε ότι εφόσον κερδίσει τις εκλογές δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Αναφορικά με το εάν μία ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε δικαστική έρευνα για την υπογραφή των μνημονίων ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «τη δικαστική διερεύνηση δεν την κάνουν τα κόμματα. Εμείς έχουμε εξαγγείλει και θα υλοποιήσουμε να γίνει αυτή η περιβόητη εξεταστική επιτροπή, την οποία είχε εξαγγείλει και ο κ. Σαμαράς αλλά δεν προχώρησε, για το πως φτάσαμε ως εδώ. Χωρίς να έχουμε μία ρεβανσιστική λογική». «Το χρωστάμε στην ελληνική κοινωνία να ξέρει πως έχουν τα πράγματα» σημείωσε.

Σε ερώτηση που του έγινε για τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός των σχέσεών τους και τόνισε ότι πιστεύει στο διακριτό τους λόγο. «Αυτό μπορεί να προκύψει μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό υποστήριξε την κατάργηση των κέντρων κράτησης και τη δημιουργία κέντρων ανθρώπινης φιλοξενίας, ενώ τάχθηκε υπέρ του να δίνεται η ιθαγένεια στα παιδιά που γεννιούνται στη χώρας μας. Σημείωσε επιπλέον την αναθεώρηση της συνθήκης «Δουβλίνο 2».

a0962_0

Αναφορικά με την αστυνομία, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ανάγκη μίας συνολικής μεταρρύθμισης ώστε να εκδημοκρατιστεί και να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στο ρόλο και στο έργο της. «Θέλουμε καλύτερη αστυνόμευση, όχι αστυνομοκρατία» υποστήριξε ενώ σχετικά με τις κατηγορίες που δέχεται το κόμμα του από τη ΝΔ περί αφοπλισμού της αστυνομίας διευκρίνισε ότι πρόθεση του κόμματός του είναι όχι να αφοπλίσει την αστυνομία, αλλά να αφοπλίσει όσους έρχονται σε επαφή με διαδηλωτές.

Η ομάδα των επιμελητών της συνέντευξης:

Οι @YBoyio@fotisk@stratosathens@sotomi,@galaxyarchis@Jaquoutopie και @doleross, συνελεξαν και ομαδοποίησαν τις ερωτήσεις που τέθηκαν  μέσω του #asktsipras στον Αλέξη Τσίπρα. Τις ερωτήσεις μεταβίβασε ο Ματθαίος Τσιμιτάκης, από την Αυγή (@tsimitakis).

"google ad"

Οι ερωτήσεις που επιλέχθηκαν, έγιναν retweet από το @AvgiOnline στο twitter, το οποίο αναπαρήγαγε και τις απαντήσεις που δημοσιεύτηκαν μέσω του @atsipras

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ