22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Όχι» πρυτάνεων στην «αστυνομία πανεπιστημίων» – Ποια εναλλακτική προτείνουν

Ημερομηνία:

«Οχι» στην ίδρυση «ειδικού πανεπιστημιακού σώματος» που θα αναφέρεται στην ελληνική αστυνομία είπαν οι Πρυτανικές Αρχές στην υπουργό Παιδείας.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Πρυτάνεων, η πλειοψηφία ζήτησε η Ειδική Ομάδα να μη φέρει τον τίτλο «Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος» αλλά «Ειδική Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Εγκαταστάσεων» και τα μέλη της Ειδικής Ομάδας να αναφέρονται στις Πρυτανικές Αρχές και όχι στην Ελληνική Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει στα ιδρύματα νέες παρεμβάσεις που θα κινούνται σε τρεις άξονες:

α) τη σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (Ο.Π.Π.Ι.),

β) τη σύσταση δομών και τη διεύρυνση των μέτρων ασφαλείας στο χώρο του πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένης της ελεγχόμενης εισόδου στα ΑΕΙ, καθώς και

γ) την ενίσχυση διατάξεων του πειθαρχικού και του ποινικού Δικαίου.

Σε δηλώσεις της Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, είχε πει πως «θα είναι μια ομάδα ένστολη, αλλά με διαφορετικές στολές που θα παραπέμπουν ακριβώς στην ιδιαιτερότητα αυτού του σώματος» και «θα διατίθενται μέλη αυτής της ομάδας στα πανεπιστήμια ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ιδρύματος».

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων εξέφρασε επίσης τη διαφωνία της στην εισαγωγή των αποφοίτων ΙΕΚ με κατατακτήριες εξετάσεις στα ΑΕΙ (άρθρα 43 και 44 του νομοσχεδίου της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης), ζητώντας την απόσυρση των συγκεκριμένων άρθρων που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση και ψηφίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε χθες, Τετάρτη, από τη ζωή σε ηλικία 73...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...