14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Όχι στον εφησυχασμό

Ημερομηνία:

Αγαπητέ πιτσιρίκο, είναι καλό να ειπωθεί μια σκληρή αλήθεια. Ασχέτως πολιτικών εξελίξεων, πρέπει να προετοιμαστούμε για μια αναπόφευκτη σύγκρουση με τα συμφέροντα της παγκόσμιας αριστοκρατίας. Δεν πρόκειται να μας χαρίσουν την ελευθερία μας. Γιατί αγνοούμε τη βασικότερη παράμετρο; Πως θα υπάρξει δημοκρατία χωρίς ξήλωμα των αριστοκρατών;

Ενώ τα αισθήματα μου είναι ίδια ακριβώς με αυτά που κυριαρχούν στην ελληνική κοινωνία, από την άλλη δεν θέλω να πετάω στα σύννεφα.

Πάλι τρέχουμε να σφουγγαρίσουμε τα νερά που έπεσαν στο πάτωμα, δεν σκεφτόμαστε ότι πρέπει να κλείσουμε τη βρύση.

Ασχολούμαστε συνέχεια με τα συμπτώματα, μα ποτέ με την αιτία, την ιδιωτεία του πλούτου. Η ιδιωτεία του πλούτου σημαίνει ιδιωτικά τα κέρδη και δημόσια τα χρέη.

Αν η πρόοδος της χώρας συνεχίσει να συνδέεται με το χρέος, τότε δεν θα αργήσει η μέρα που θα συνδεθεί η ανθρώπινη ζωή με το κόστος.

Ο εκφασισμός της κοινωνίας ξεκινάει τη μέρα που αποδέχεται την οικονομική «πραγματικότητα».

Όταν για κάθε τι που γίνεται, αναρωτιόμαστε πάντοτε για το οικονομικό κόστος.

Η ευγονική των ναζί προέκυψε από ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης πόρων για τα νοσοκομεία: ποιοι κοστίζουν περισσότερο; Οι χρόνιοι ασθενείς, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ράους.

Η ελληνική κοινωνία, σε μεγάλο βαθμό, επικρότησε τη διαγραφή αιώνιων φοιτητών, καθώς «μειωνόταν» το κόστος της παιδείας.

Επικρότησε τα ΚΕΠΑ που έχουν υποβάλλει σε απίστευτη ταλαιπωρία τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα κέντρα κράτησης μεταναστών, τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Με τα αφεντικά δεν τολμάει κανείς να τα βάλει. Κινούμαστε σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, ειδικότερα σήμερα που πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας.

Για παράδειγμα, οι εφοπλιστές απολαμβάνουν μέχρι σήμερα το καθεστώς φοροασυλίας που τους έκανε δώρο η χούντα του Παπαδόπουλου και που καμία κυβέρνηση δεν άγγιξε. Θα το καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Από τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, η συντριπτική πλειοψηφία των εφοπλιστών συνεργάστηκε με τους ναζί, τους ταγματασφαλίτες, τους χουντικούς και κρύβεται πίσω από τους νεοναζί.

Αμφιβάλλει κανείς για τις προθέσεις τους; Σε μια δημοκρατική κοινωνία έχουν θέση οι εφοπλιστές; Ιδού η απορία.

"google ad"

Στον Έβρο έχουν πάθει ανείπωτες καταστροφές το φετινό χειμώνα.

Χειροκροτούσαν όταν ο Αντωνάκης σκορπούσε λεφτά σε φράχτες αντί να κάνει αντιπλημμυρικά έργα.

Αντί να τους πάρουν τα σπίτια οι μετανάστες, τους τα πήρε ο ποταμός.

Πόσοι ασχολήθηκαν εχθές με το ξυλοδαρμό 16χρονου στα Σπάτα από έναν αστυνομικό και έναν «αγανακτισμένο» πολίτη;

Γιατί να τρέφουμε αυταπάτες. Η αλλαγή του πολιτικού προσωπικού δεν μεταφράζεται σε αλλαγή προσώπου για την κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα καλό βήμα, δεν παύει να είναι βήμα. Τρέμω, από την αρχή της κρίσης, που η ελληνική κοινωνία ψάχνει λύση στο οικονομικό της πρόβλημα και τα υπόλοιπα προβλήματα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

Θα έχουμε όλοι μια καλύτερη, ανθρώπινη ζωή στο άμεσο μέλλον; Έχω αηδιάσει με τις κοινωνίες των 2/3.

Συγγνώμη που χαλάω το γενικό κλίμα ευφορίας, δεν μπορώ να υποκρίνομαι.

Βλέπω τους εμετικούς δημοσιογράφους που χαϊδολογούσαν τη Χρυσή Αυγή, να παραμένουν στο επίκεντρο της ενημέρωσης των χρεοκοπημένων καναλιών και να χαριεντίζονται με τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή προς το κατεστημένο. Όχι στον εφησυχασμό!

Δεν είναι οικονομικός πόλεμος, είναι ολοκληρωτικός πόλεμος με μοχλό πίεσης την οικονομία. Είναι σοβαρό λάθος να επικεντρωνόμαστε στην οικονομία.

Φιλικά.

Διονύσης. Σκέτο.

Υ.Γ.: Οι ίδιοι άνθρωποι που ψήφισαν με τα δυο χέρια ΝΔ εδώ στη Χίο, την επομένη των εκλογών ντρεπόντουσαν που το νησί ήταν μπλε στον εκλογικό χάρτη. Πιτσιρίκο, η κοινωνία είναι στο ίδιο επίπεδο που ήταν στις προηγούμενες εκλογές, σε πλήρη αφασία. Σαν την πρώτη μέρα μετά τη χούντα, όλοι ήμασταν μέσα στο Πολυτεχνείο.

(Αγαπητέ Διονύση, υποθέτω πως δεν περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει πόλεμο με την οικονομική ελίτ του πλανήτη, ούτε να κάνει μεταμόσχευση εγκεφάλου σε εκείνους τους πολίτες που είναι καθυστερημένοι. Προσπαθώ να μην ξεχνάω γιατί έγιναν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Αν τους φορτώσουμε με όλα τα θέματα που έχει η κοινωνία εδώ και δεκαετίες, θα κλατάρουν σε δέκα μέρες. Βλέπω, όμως, πως πολλοί ξεχνούν γιατί έγιναν κυβέρνηση αυτά τα δυο κόμματα, και τα ζητάνε όλα εδώ και τώρα.

Εγώ δεν ξεχνώ, γιατί εγώ δεν έχω κανένα ατομικό όφελος -και δεν περιμένω κάποιο ατομικό όφελος- από αυτή την κυβέρνηση, την οποία δεν ψήφισα. Το ότι δεν την ψήφισα, δεν σημαίνει ότι δεν την σέβομαι ή ότι δεν θέλω να επιτύχει. Διονύση, για τις οικονομικές ελίτ του πλανήτη ισχύει πάντα η άποψη του Πασκάλ: «Δεν πρέπει ο λαός να αισθάνεται την αλήθεια του σφετερισμού: ο σφετερισμός που πραγματοποιήθηκε κάποτε παράλογα, εμφανίζεται τώρα ως λογικός. Αν δεν θέλουν να πάρει σύντομα τέλος, πρέπει να τον παρουσιάζουν ως αυθεντικό, αιώνιο και να αποκρύπτουν την απαρχή του.».

Διονύση, προσπάθησε να απολαύσεις το χαρούμενο κλίμα των ημερών. Μπορεί πολύ σύντομα να το νοσταλγείς. Μην μπερδεύεις τις επιθυμίες σου -και εγώ θέλω την παγκόσμια ειρήνη και ευτυχία- με την πραγματικότητα. Και μην ξεχνάς πως οι Έλληνες -τουλάχιστον οι περισσότεροι- νοιάζονται μόνο για τα χρήματα. Ελευθερία δεν ξέρουν τι σημαίνει, και δεν τους αφορά. Να είσαι καλά.)

Όχι στον εφησυχασμό

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ