16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

«Όχι» της Γερμανίας στο εμβόλιο της AstraZeneca για ηλικίες άνω των 65 ετών

Ημερομηνία:

Σύσταση ώστε το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό να χορηγείται μόνο σε άτομα κάτω των 65 ετών, εξέδωσε η αρμόδια επιτροπή εμβολίων της Γερμανίας.

Όπως αναφέρει η επιτροπή σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γερμανικό Υπουργείο Υγείας, «Στην παρούσα φάση, τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις ηλικίες άνω των 65 ετών, είναι ανεπαρκή».

«Το εμβόλιο της AstraZeneca, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει με τα εμβόλια mRNA, θα πρέπει να χορηγείται σε ανθρώπους ηλικίας 18-64 ετών» ανέφερε ειδικότερα η επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υγειονομικής Επιτροπής Εμβολιασμών στο Ινστιτούτο Robert Koch –  που είναι η αρμόδια υπηρεσία υγείας στη Γερμανία – υπάρχουν «ανεπαρκή δεδομένα προς το παρόν ως προς το πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο σε άτομα άνω των 65 ετών». Για το λόγο αυτό συστήνεται η χορήγηση του εμβολίου μόνο σε άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών. Το Ινστιτούτο τονίζει πως τα δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί προς το παρόν από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές – αυτό των BionTech/Pfizer και εκείνο της Moderna – έχουν κριθεί «ισάξια σε όρους ασφάλειας και αποτελεσματικότητας».

Σύμφωνα με τη Handelsblatt, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές, το Βερολίνο εκτιμά ότι η αποτελεσματικότητα στην ηλικιακή αυτή ομάδα είναι 8%.

Την ίδια ώρα έντονη είναι η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της φαρμακοβιομηχανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω των πολύ λιγότερων παραδόσεων που θα πραγματοποιηθούν το πρώτο τρίμηνο του έτους στο ευρωπαϊκό μπλοκ, γεγονός που ήδη έχει διαταράξει σημαντικά το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών.

Πάντως, η βρετανική φαρμακοβιομηχανία υπερασπίστηκε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της covid-19 που παράγει, στα άτομα άνω των 65 ετών, διαψεύδοντας τις αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

«Τα άρθρα, σύμφωνα με τα οποία η αποτελεσματικά του εμβολίου των AstraZeneca και της Οξφόρδης είναι μόλις 8% στους ενήλικες άνω των 65 ετών, είναι εντελώς αναληθή», ανέφερε εκπρόσωπος της φαρμακοβιομηχανίας σε ανακοίνωσή του προς το AFP.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...