22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Ύμνοι” Χέϊγκελ προς Αβραμόπουλο για Ελλάδα “Ευχαριστούμε για τη Σούδα”!

Ημερομηνία:

Εξαιρετικά θερμός ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέϊγκελ για την Ελλάδα! Η ανακοίνωση του Πενταγώνου μετά από το ραντεβού με τον Αβραμόπουλο είναι ενδεικτική:“Ο Υπουργός Άμυνας Chuck Hagel καλοσώρισε τον Έλληνα Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Πεντάγωνο.

Ο κ, Hagel ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο για τη συνέχιση της φιλοξενίας στην Ελλάδα των ναυτικών αμερικανικών δυνάμεων στη Σούδα που αποτελεί σημείο κλειδί για τους αμερικανικούς στρατηγικούς στόχους στην περιοχή. Η σημασία της έγινε εμφανής κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Unified Protector στη Λιβύη”.

Μετά από το 40λεπτο ραντεβού με τον Χέϊγκελ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε δήλωση στην οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα συζητήθηκαν με τον αμερικανό ομόλογό του. Ο ΥΕΘΑ τόνισε ότι ο αμερικανός υπουργός Άμυνας ήθελε να μάθει τις ελληνικές απόψεις για όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας.

 Δήλωση Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά την συνάντησή του με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας Τσακ Χέιγκελ

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τον κ. Chuck Hagel, με τον οποίο είχαμε μία πολύ εγκάρδια και φιλική συνάντηση και συνομιλία, για θέματα ευρύτερου διμερούς, αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος.

 Ζήτησε τη γνώμη μου για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, για τη Συρία, για την Αίγυπτο, για τη Λιβύη. Είχα την ευκαιρία να του εκθέσω τις θέσεις και τις απόψεις της χώρας μας, μιας και εμείς είμαστε πολύ κοντά στα γεγονότα και τις εξελίξεις στην περιοχή, πάντοτε με σκοπό να καλλιεργηθεί προβληματισμός που θα οδηγήσει σε αυτό που όλοι προσβλέπουμε και προσδοκούμε. Στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή μας.

 Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αναδείχθηκε ο κεντρικός, στρατηγικός ρόλος της χώρας μας στην ευρύτερη γειτονιά μας. Η Ελλάδα, παρά και πέρα από την οικονομική κρίση, την οποία αντιμετωπίζει με σθένος, σχέδιο και αποφασιστικότητα, δεν παύει να είναι ένα σταθερός και σταθεροποιητικός παράγοντας.

 Η περιοχή μας διέρχεται μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και έχει σημασία σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη, να μπορούν να διαδραματίζουν ρόλο χώρες, όπως η Ελλάδα. Η πατρίδα μας είναι σε ανοικτό διάλογο εδώ και χιλιάδες χρόνια με όλους τους λαούς και τα έθνη της περιοχής. Γι’ αυτό και μπορεί να βοηθήσει στις συλλογικές  προσπάθειες που  γίνονται τον τελευταίο καιρό με σκοπό να εμπεδωθεί και πάλι η ειρήνη, να οδηγηθούν οι χώρες της ευρύτερης γειτονιάς μας στον εκδημοκρατισμό, στην πρόοδο και στην ανάπτυξη.

 Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ επίσκεψη ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς και θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Ομπάμα. Είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε και στα θέματα τα οποία πρόκειται να συζητήσει ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του εδώ και που έχουν να κάνουν με τον τομέα της Άμυνας.

 Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι και αυτές έχουν δοκιμαστεί από την οικονομική κρίση, κρατούν σε υψηλότατο επίπεδο το αξιόμαχό τους. Η χώρα μας μπορεί να είναι υπερήφανη ότι διαθέτει ένα από τα πιο αξιόπιστα αμυντικά συστήματα στον κόσμο και η ευθύνη της κυβέρνησης και όλων μας είναι να διατηρήσουμε το υψηλό αυτό επίπεδο, παράλληλα με το «εύψυχον», δηλαδή το υψηλό φρόνημα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

 Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός παράγοντας ασφάλειας, συνεργασίας, συνεννόησης και σταθερότητας. Και αυτό το μήνυμα εκπέμπει προς όλους τους γείτονές μας. Παράλληλα, στους κόλπους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ διατηρεί μια ξεχωριστή θέση που την καθιστά έναν αξιόπιστο και ισχυρό σύμμαχο.

 Αυτό το μήνυμα εξέπεμψε η πατρίδα μας σήμερα εδώ στις ΗΠΑ και με ιδιαίτερη ικανοποίηση σημείωσα ότι αυτό της το αναγνωρίζει η μεγάλη αυτή χώρα, το αναγνωρίζει συνολικά ο δυτικός κόσμος. Αυτές τις αξίες και τις αρχές, της παγκόσμιας ειρήνης της ασφάλειας, της συνεργασίας θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε παράλληλα με την κύρια αποστολή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι η διατήρηση της ακεραιότητας της ανεξαρτησίας και της ασφάλειας της πατρίδας μας.

Πηγή : onalert

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράσεις από το Μουσικό Σχολείο Χανίων

Μια σειρά από μουσικές δράσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες...

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...