19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Έντονες διεργασίες στα κόμματα και στον Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είναι η πλήρης ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος. Έτσι προκρίνονται νέοι και απορρίπτονται «παλιές καραβάνες».
Η απόφαση φαίνεται ότι είναι οριστική, αλλά για ορισμένους όπως φαίνεται «δυσκολοχώνευτη».

Αυτός είναι και ο λόγος που αντέδρασε και αντιδρά έντονα ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, όπως στην Κυριακάτικη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, εν όψει του συνεδρίου της Ν.Δ. στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης δεν θα «καταθέσει τα όπλα» και ετοιμάζεται σε περίπτωση που δεν συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. να κατέβει ως υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Χανίων. Η πιθανότητα αυτή ανατρέπει όλα τα δεδομένα και τις ως τώρα εκτιμήσεις για τις προσεχείς εκλογές στον Δήμο Χανίων.

Έως τώρα θεωρείτο βέβαια η κάθοδος ως υποψηφίων του σημερινού Δημάρχου Τάσου Βάμβουκα και του Άρη Παπαδογιάννη από τον χώρο της Ν.Δ.

Επίσης συζητείται έντονα η κάθοδος του Ευτύχη Δαμιανάκη από τον χώρο του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχει κάνει επαφές και προχωρά ακάθεκτος…

Επίσης θα κατέβουν τα γνωστά σχήματα του ΚΚΕ και της «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στα Χανιά».

Η κατάσταση παραμένει ρευστή και ευμετάβλητη στην περίπτωση της καθόδου του Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν και από το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές και τις συμμαχίες που θα αναπτυχθούν.

Έτσι κι αλλιώς όμως, τα φαβορί είναι φαβορί.

Κάποιο ρόλο ασφαλώς θα παίξει και η όλη διεργασία στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το που θα κατασταλάξει αν και, όπως φαίνεται, τα παραδοσιακά κέντρα του ΠΑΣΟΚ θα επικρατήσουν και στο νέο σχήμα τουλάχιστον στα Χανιά.

Τέλος ένας άλλος υπολογίσιμος παράγοντας είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ρόλος του Γιάννη Σαρρή της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Πρώτα ο άνθρωπος». Είδωμεν.

Νίκος Ν. Αγγελάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...