1ο Chania Cartoon & Animation Festival στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Ένα καινούριο φεστιβάλ γεννιέται στα Χανιά

Το πρώτο φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στο σκίτσο, στη γελοιογραφία, στην εικονογράφηση καθώς και στο κινούμενο σχέδιο διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη των Χανίων. Το 1ο Chania Cartoon & Animation Festival, που θα πραγματοποιηθεί στις 20-23 Δεκέμβρη 2017 στην παλιά πόλη των Χανίων, έρχεται να κλέψει την καρδιά μικρών και μεγάλων.

Η δράση του φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί παράλληλα από δύο χώρους στην πόλη των Χανίων με ελεύθερη είσοδο. Στον ατμοσφαιρικό χώρο της πύλης Σαμπιονάρα, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να συναντήσουν εικαστικά δημιουργήματα, 25 καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, παλιών και νέων, καθένας με το δικό του στυλ και την δική του προσέγγιση. Δίπλα σε αυτούς θα εκτίθενται τα έργα της νέας γενιάς σκιτσογράφων. Οι φοιτητές της σχολής Ορνεράκη, καθώς και οι μαθητές του Εργαστηρίου Σκίτσου Χανίων, μας γεμίζουν ελπίδα για την νέα φουρνιά δημιουργών που σκέφτονται κριτικά, δημιουργούν και ονειρεύονται. Γελοιογραφίες, καρικατούρες, στριπ, κόμικ, εικονογραφήσεις, σε μια γιορτή δημιουργικότητας.

"Sponsored links"

Λίγο πιο δίπλα, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ), θα προβάλλονται ταινίες μικρού μήκους animation, τις οποίες διέκρινε η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ μεταξύ περισσότερων από 900 ταινιών από 80 χώρες, που στάλθηκαν στο φεστιβάλ. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει 120 από εκείνες που ξεχώρισε η κριτική επιτροπή με βάση την πρωτοτυπία, το σενάριο, τη σκηνοθεσία, την τεχνική αρτιότητα, τον ρυθμό και τη μουσική. Ειδική προβολή θα πραγματοποιηθεί για τις ταινίες που απέσπασαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία, στις οποίες και θα απονεμηθεί τιμητική βράβευση.
Το 1ο Chania Cartoon & Animation Festival υπόσχεται να χαρίσει τέρψη και προβληματισμό στο κοινό χαρίζοντας ζεστασιά στην καρδιά του χειμώνα. Σας περιμένουμε!

Πύλη Σαμπιονάρα

20-23 Δεκέμβρη
10.00 – 22.00

ΚΑΜ (κέντρο αρχιτεκτονικής μεσογείου)

21-23 Δεκέμβρη
18.00 – 22.00

προβολές για σχολεία
21-22Δεκέμβρη
11.00 – 14.00

To φεστιβάλ διοργανώνεται από τον εικονογράφο και animator Μάριο Ιωαννίδη, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις