10 τραγούδια που θα ήθελε να είχε γράψει ο Morricone

Κανένα σχόλιο

Ο Ennio Μοrricone είναι αξεπέραστος.

Ως συνθέτης συνδέθηκε με κάποιες από τις κορυφαίες ταινίες σπαγγέτι γούεστερν ενώ έγραψε τη μουσική και για κλασσικές ταινίες από άλλα είδη όπως στο Mission, στο Once Upon a Time in America, στο Cinema Paradiso.

Υπάρχουν όμως κάποια κομμάτια συνθετών που αν και οι επιρροές τους από τον μαέστρο είναι λιγότερο ή περισσότερο εμφανείς, κατορθώνουν να ξεχωρίσουν, όχι ως κακέκτυπα που προσπαθούν να κοπιάρουν στεγνά, αλλά ως ξεχωριστές δημιουργίες με τη δική τους ένταση και χαρακτήρα.

Ως μελωδίες έντυσαν ταινίες που ναι μεν κάποιες απ΄αυτές έγραψαν τη δική τους ιστορία (όπως η σειρά ταινιών σπαγγέτι γουέστερν Django, το γεμάτο συμβολισμούς θρίλερ Carrie αλλά και η καλτ ταινία τρόμου Cannibal Holocaust) αλλά ποτέ δεν έφτασαν τη δημοφιλία των ταινιών που ταυτίστηκαν με τις μουσικές του Ennio Morricone.

"Sponsored links"

Κι έτσι, κάπως σα να ξεχάστηκαν…

Καιρός να τις θυμηθούμε ξανά:

O Dólar Furado (1965)

Gianni Ferrio – Ο Dolar Furado

Django (1966)

Rocky Roberts – Django theme song

"Sponsored links"

Il pistolero dell’Ave Maria (1969)

Roberto Pregadio – Il pistolero dell’Ave Maria

Carrie (1976)

Pino Donaggio – Contest Winners

100.000 dollari per Ringo (1965)

Bruno Nicolai & Bobby Solo – Ringo, Dove Vai?

Viva Django! (1968)

Nicola Di Bari – You’d better smile

Cannibal Holocaust

Cannibal Holocaust – Adulteress’ Punishment

Run, Man, Run (1968)

Bruno Nicolai – Run, Man, Run

Sabata (1969)

Marcello Giombini – Sabata

Cemetery Without Crosses (1969)

André Hossein – Cemetery Without Crosses

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις