11,5 εκ. ευρώ για φοιτητικές εστίες και κτίρια στο Πολυτεχνείου Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε τη χρηματοδότηση δύο πολύ σημαντικών έργων που θα βελτιώσουν δραστικά τα μέσα και τις δυνατότητες του Ιδρύματος και θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητά του και την μελλοντική του πορεία. Κάνοντας για πρώτη φορά χρήση των συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων, το Ίδρυμα εξασφάλισε 11,5 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προκειμένου να ολοκληρώσει το ημιτελές έργο του συγκροτήματος Γ.4 (Συμπληρωματικό) και να κατασκευάσει την Γ’ φάση της Φοιτητικής Εστίας, χωρητικότητας 120 διαμερισμάτων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Το σημαντικό αυτό ποσό χρηματοδότησης που εξασφαλίστηκε για έργα υποδομής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, έχει ιδιαίτερη σημασία κάτω από τις σημερινές μακρο-οικονομικές συνθήκες.

"Sponsored links"

Το κτιριακό συγκρότημα Γ.4, σχεδιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, προκειμένου να λειτουργήσει ως «συμπληρωματικό» κτίριο-υποδομή των Σχολών ΜΠΔ και ΗΜΜΥ. Η κατασκευή του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς ο εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος, εγκατέλειψε το εργοτάξιο και στην συνέχεια ξεκίνησε πτωχευτική διαδικασία. Το κτίριο έχει επιφάνεια 5.500 τετραγωνικών μέτρων και η πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα περιελάμβανε τη χρήση του για την στέγαση των Σχολών Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, καθώς και τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ενεργειακά αποδοτικού Data Center στους χώρους των μηχανολογικών εγκαταστάσεων. Το νέο κτίριο θα αντιμετωπίσει οριστικά το στεγαστικό ζήτημα και την πολυδιάσπαση της Σχολής Αρχιτεκτόνων, ενώ θα έχει και θετικές επιδράσεις σε όλες τις άλλες Σχολές.

Η Γ’ φάση της Φοιτητικής Εστίας θα δημοπρατηθεί τη στιγμή που ήδη κατασκευάζεται η Β’ φάση με πόρους του ΠΔΕ. Όταν ολοκληρωθούν οι Β’ και Γ’ φάσεις, η Φοιτητική Εστία θα διαθέτει συνολικά 260 διαμερίσματα και θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα της στέγασης των ασθενέστερων οικονομικά φοιτητών. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα θέματα που η παρούσα Διοίκηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει μεσούσης μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, την ίδια στιγμή που ειδικά στα Χανιά το πρόβλημα της Φοιτητικής Στέγης είναι ιδιαίτερα οξύ.

Είχαμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ότι θα εργαστούμε σκληρά και μεθοδικά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που ταλαιπώρησαν το Ίδρυμα για πολλά χρόνια. Θα συνεχίσουμε να το πράττουμε μέχρι την τελευταία ημέρα εκπλήρωσης των καθηκόντων μας, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα των πράξεών μας το συμφέρον του Πολυτεχνείου και της χώρας.”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today