17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μαγεύουν τα «ιπτάμενα γλυπτά» στο Αμάρι του εικαστικού διδύμου El Ka | Φωτός

Ημερομηνία:

Το εικαστικό δίδυμο El Ka (Γαλλία/Βέλγιο) θα παρουσιάσει τη δουλειά του και θα μιλήσει για την εμπειρία του από την περιοχή του Αμαρίου, όπου ήρθε να δημιουργήσει στο πλαίσιο της 5ης περιόδου του artAmari Residency. Η ομιλία θα δοθεί τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Εικαστικά Εργας΄τηρια, Χειμάρας 8.

Οι Εl Ka​ είναι το καλλιτεχνικό σχήμα που φιλοξενεί αυτή την περίοδο το ArtAmari Residency​, μετά από ανοιχτό διαγωνισμό. Πρόκειται για ένα ζευγάρι νομάδων/εικαστικών που δημιουργεί φωτογραφία, βίντεο και εγκαταστάσεις.

Το πρότζεκτ που δουλεύουν αυτή την περίοδο λέγεται “Flying Sculptures” δηλαδή “Ιπτάμενα Γλυπτά”. Πρόκειται για εφήμερα “γλυπτά” από υλικά που βρίσκουν στις περιηγήσεις τους.

El Ka 2

Σκουπίδια στην πραγματικότητα, που αποκτούν, όμως, γλυπτική διάσταση και εικαστική αξία τη φευγαλέα στιγμή της φωτογράφισης. Με αυτό τον τρόπο, “χαρτογραφούν” διαφορετικά μέρη του πλανήτη, κάνοντας ένα σιωπηλό σχόλιο για τον καταναλωτισμό μέσα από μια δυνατή εννοιολογική όσο και καλαίσθητη, φωτογραφική σειρά.

El Ka 1

Σκοπός του artAmari Residency είναι να δημιουργηθούν πολιτισμικές γέφυρες ανάμεσα στην περιοχή του Αμαρίου και ξένους πολιτισμούς μέσω των εικαστικών τεχνών. Να γνωρίσουν καλλιτέχνες από άλλες χώρες την ομορφιά και τη μοναδικότητα του τόπου, αλλά και ο τοπικός πληθυσμός να προσεγγίσει και να εξοικειωθεί με τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία.

El Ka 3

Θα προηγηθεί μικρή εισαγωγή στην έννοια του residency γενικά και της πορείας του artAmari τα τελευταία δύο χρόνια.

Το artAmari Residency διοργανώνεται από την εικαστικό Αγγελική Δουβέρη και βασίζει την εξέλιξη και την ανάπτυξή του σε συνεργασίες. Η προσπάθεια καταγράφεται σταδιακά στο artamari.wordpress.com και στο facebook.

Η ομιλία πραγματοπιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

El Ka Portrait

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...