13ο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών και Οικονομικών Σπουδών

Κανένα σχόλιο

95 νέοι επιστήμονες από 23 χώρες εκπαιδεύονται και συζητούν στο Μ.Α.Ι.Χ. τρόπους επίλυσης των διαφορών των χωρών τους — Η Eλληνική Ένωση για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία (GAAEC), σε συνεργασία με τo Fund for American Studies (TFAS) και το πανεπιστήμιο του Georgetown, φιλοξένησε το 13ο Ετήσιο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών και Οικονομικών Σπουδών (ΔΙΠΟΣ) από τις 11 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (MAICh) στα Χανιά της Κρήτης.

Οι 95 σπουδαστές προέρχονται από όλες τις Βαλκανικές χώρες, τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, τις Μεσογειακές χώρες της Ε.Ε. και τις Η.Π.Α. Συνολικά συμμετέχουν 54 Πανεπιστήμια και 16 Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί που προέρχονται από 23 περίπου χώρες (Αλβανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κροατία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ρουμανία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Παλαιστίνη, Ελλάδα, Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία, Ισραήλ, Ιταλία, Συρία, Αίγυπτος, Τυνησία, Κύπρος, Μάλτα, Ιταλία και ΗΠΑ).

"Sponsored links"

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η συμβολή στην ολοκληρωμένη εκπαίδευση και προετοιμασία των νέων «πιθανών» ηγετών του αύριο. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα στους νέους αυτούς ανθρώπους να ζήσουν μαζί, να προβληματιστούν και να συζητήσουν τα προβλήματα της εποχής μας και ενθαρρυνόμενοι από τους οργανωτές, να παραμερίσουν εχθρότητες ή αντιπαλότητες και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο συνεργασίας που πιθανόν να διαρκέσει σε όλη τους τη ζωή και να αποδειχθεί χρήσιμο και για τις χώρες τους.

Επίσης, οι συμμετέχοντες του ΔΙΠΟΣ έχουν πολλές ευκαιρίες να ερευνήσουν την ομορφιά και τον πολιτισμό της Κρήτης, συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων στην Κνωσό και το διάσημο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Οι εργασίες του ΔΙΠΟΣ έληξαν τη Κυριακή 3 Αυγούστου με την τελετή αποφοίτησης στο MAICh, ώρα 19:00.

Στην εκδήλωση αυτή οι φοιτητές πήραν τα πτυχία τους ενώ ακολούθησε πανηγυρική δεξίωση. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την εμπειρία τους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες της περιοχής.

Το πρωί της Κυριακής 3 Αυγούστου, από 10:30 εώς 13:00 προηγήθηκε ανοιχτό Συμπόσιο με θέμα: «Προβλήματα και Προοπτικές στα Βαλκάνια». Θα μιλήσουν η Υφυπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου και πρώην φοιτήτρια μας (1998) κα Irena RADOVIC, ο Σέρβος Πρέσβης, Υπεύθυνος των διαπραγματεύσεων για το Κόσοβο κ. Dusan BATAKOVIC και ο Έλλην Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Χαράλαμπος ΚΟΝΤΟΝΗΣ.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις