130 θάνατους για μία “γρίπη” μήνα Σεπτέμβρη, δεν τους λες και λίγους

Κανένα σχόλιο

Πώς κάνετε έτσι… μια ακόμη γρίπη είναι, λένε όσοι αντιδρούν στα περιοριστικά μέτρα.

Βεβαίως, τα περιοριστικά μέτρα έχουν σημαντικές συνέπειες, και οι πολίτες που βιώνουν τις συνέπειες δε μπορούν παρά να αντιδρούν όσο η κυβέρνηση δεν πράττει τα δέοντα, στηρίζοντάς τους όπως πρέπει, όμως όχι, ο κορωνοϊός δεν είναι “μία ακόμα γρίπη”. Γιατί εμείς εδώ στην εφημερίδα δε θυμόμαστε ποτέ 130 θανάτους σε ένα μήνα μέσα στο καλοκαίρι από οποιαδήποτε γρίπη.

Στις 24 Αυγούστου είχαμε 242 νεκρούς και μέσα σε ένα μήνα φτάσαμε στους 366 νεκρούς. Και όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε, μέσα στο καλοκαίρι και με τα νοσοκομεία να μην έχουν φρακάρει.

"Sponsored links"

Γιατί ο πραγματικός φόβος είναι ο εξής, ότι όταν μπούμε στο χειμώνα και θα πιάσει και η κανονική γρίπη, τα νοσοκομεία θα φρακάρουν από περιστατικά, και ο αριθμός των νεκρών θα αρχίσει να ανεβαίνει πολύ γρήγορα.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το σενάριο δε θα πραγματωθεί, είτε επειδή θα τηρούμε τα μέτρα και δε θα χρειαστεί, είτε επειδή η κυβέρνηση επιτέλους θα πράξει τα δέοντα και θα ενδυναμώσει ως όφειλε εδώ και μήνες το σύστημα υγείας, είτε επειδή θα έχει βγει κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο ή εμβόλιο, είτε επειδή όλα αυτά θα έχουν συμβεί.

Ως τότε όμως, ας αναλάβουμε κι εμείς το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί τηρώντας τα μέτρα ώστε να έχουμε το δικαίωμα να απαιτούμε από την κυβέρνηση να τηρήσει και αυτή τις υποχρεώσεις της. Απαιτώντας, πρωτίστως, να στηρίξει τους πολίτες.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις