15μελές ΕΠΑΛ Κισάμου: Γιατί κάνουμε κατάληψη

Κανένα σχόλιο

Με κείμενό του το 15μελές του ΕΠΑΚ Κισάμου εξηγεί την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μαθητές του σχολείου μετά την απόφαση για μη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων «Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων» και «Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής» από τη ΔΔΕ Χανίων. Όπως τονίζουν, η συγκεκριμένη απόφαση θα οδηγήσει τους μαθητές είτε να φοιτήσουν σε τομείς και ειδικότητες που απέχουν από τα ενδιαφέροντά τους είτε να υποβληθούν σε μία τεράστια ταλαιπωρία μεταφερόμενοι καθημερινά στα Χανιά διανύοντας μια απόσταση που ξεκινάει από τα 80 χιλιόμετρα και μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 150.

Πιο αναλυτικά στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Από σήμερα 23-10-2017 το σχολείο μας τελεί υπό κατάληψη επ’ αόριστον μετά την απόφαση μη λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων «Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων» και «Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής» από τη ΔΔΕ Χανίων. Μια απόφαση που πάρθηκε 40 ημέρες μετά την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους και αφού τα συγκεκριμένα τμήματα λειτουργούσαν ήδη.

"Sponsored links"

Η περικοπή των τμημάτων αναγκάζει τους μαθητές είτε να φοιτήσουν σε τομείς και ειδικότητες που απέχουν από τα ενδιαφέροντά τους είτε να υποβληθούν σε μία τεράστια ταλαιπωρία μεταφερόμενοι καθημερινά στα Χανιά διανύοντας μια απόσταση που ξεκινάει από τα 80 χιλιόμετρα και μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 150 . Το γεγονός , μάλιστα, ότι αρκετοί από τους μαθητές προέρχονται από τα διάσπαρτα χωριά της περιοχής μας και η μετακίνησή τους στα Χανιά προϋποθέτει την μετεπιβίβασή τους σε λεωφορεία ΚΤΕΛ της πόλης μας, καθιστά τη μετακίνηση αυτή αδύνατη εντός της ίδιας ημέρας. Το πώς κάτι τέτοιο θα καταστεί εφικτό αφήνεται ως ερώτηση στη Διοίκηση, η οποία αποφάσισε να διακόψει αιφνιδίως την λειτουργία των δύο τμημάτων ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων. Βάσει των παραπάνω, και με δεδομένο ότι στη Γ’ τάξη του τομέα Πληροφορικής λειτουργούσε μόνο η ειδικότητα των «Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής» , οι τέσσερεις μαθητές της ειδικότητας αυτής καλούνται πλέον είτε να εγκαταλείψουν το σχολείο είτε να επιστρέψουν στη Β’ τάξη επιλέγοντας κάποιο άλλο τομέα διαφορετικό από τα ενδιαφέροντά τους, «χάνοντας» παράλληλα μια ολόκληρη τάξη.

Απαιτούμε,

Α. την έγκριση λειτουργίας των δύο παραπάνω ειδικοτήτων με συμπληρωματική , και κατ’ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2017- 2018 υπουργική απόφαση, σχετικά με την έγκριση με μικρότερο αριθμό μαθητών από τον προβλεπόμενο στην υπ΄ αριθ. Φ12/134644/Δ4/08-08-2017 (Β΄ 2891) υπουργική απόφαση «Ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη δημιουργία τμήματος Γενικής Παιδείας της Α’ Τάξης, τμήματος Τομέα της Β’ Τάξης και τμήματος Ειδικότητας της Γ’ Τάξης Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.)», αφού σε καμία από τις συμπληρωματικές οι οποίες και εκδίδονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για αρκετές περιφέρειες – εκτός της περιφέρειας Κρήτης- δε γίνεται αναφορά στα τμήματα αυτά.

Β. την κατάταξη της σχολικής μας μονάδας στην κατηγορία Η’ τουλάχιστον, θεωρώντας παράλογη την υφιστάμενη κατάταξη του σχολείου μας, ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν ανάλογα προβλήματα, αφού θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το κριτήριο των συγκοινωνιακών συνθηκών για την εν λόγω κατάταξη αφού όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στο Άρθρο 1 (Φ12/134644/Δ4/8-8-2017 (ΦΕΚ 2891/Β/21-8-2017)«…σε απομονωμένα Επαγγελματικά Λύκεια της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας όπου οι σχολικές μονάδες ανήκουν στις κατηγορίες Η’-ΙΒ’ και στα οποία η μετακίνηση των μαθητών είναι αντικειμενικά αδύνατη μπορεί ναεγκριθεί η λειτουργία τμήματος Γενικής Παιδείας, τομέα ή ειδικότητας ανεξάρτητα από τον αριθμό των φοιτούντων μαθητών…».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • InfowarΚΥΡΙΑΚΗ, 3:00 pm - 4:00 pmμε τον Άρη Χατζηστεφάνου
    Το INFOWAR μεταδίδεται τα τελευταία επτά χρόνια από ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο και βρίσκεται συνεχώς στις πρώτες θέσεις ακροαματικότητας. Η εκπομπή είναι παραγωγή της Infowar Productions, δημιουργού μεταξύ άλλων των ντοκιμαντέρ Debtocracy και Catastroika, που είδαν τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια θεατές μόνο στο Ιντερνετ.