15 από τους 260 μετανάστες της Παλιάς Ηλεκτρικής στο νοσοκομείο | Αποκλειστικές φωτός

Κανένα σχόλιο

Παραπάνω από 260 μετανάστες από την Ερυθραία, Σομαλία, Αίγυπτο, Ιράκ, Σουδάν και Συρία φιλοξενούνται προσωρινά στον χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής. Μεταξύ αυτών βρίσκονται περίπου 20 παιδιά και 30 γυναίκες. Τα περισσότερα παιδιά είναι από την Αίγυπτο και ασυνόδευτα. Οι γονείς τους τα στείλανε για να κυνηγήσουν μία καλύτερη ζωή στην Ιταλία αλλά κατέληξαν αντ’ αυτού στην Κρήτη.

Ομάδες του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται στον χώρο για τον συντονισμό των επιχειρήσεων ανακούφισης και σίτισης των προσφύγων. Περίπου 15 άτομα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των λιμενικών, έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων για πρώτες βοήθειες.

Οι περισσότεροι υποφέρουν από υπερκόπωση και εξάντληση. Οι πρόσφυγες έφτασαν σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουνίου, το πρωί, στον χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής στα Χανιά από την Παλιόχωρα. Το πλοίο που τους μετέφερε από την Αίγυπτο, ταξίδεψε για επτά μέρες, τις δύο χωρίς καύσιμα και νερό όταν τελικά εξέπεμψε σήμα sos και περισσυλέχθηκαν στα ανοιχτά της Παλιόχωρας. Αυτή τη στιγμή εξελίσσεται η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησής τους σε από κοινού συντονισμό του λιμενικού και της αστυνομίας.

"Sponsored links"

Αναλυτικό ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο σε επόμενο update

Οι φωτός του Νίκου N. Αγγελάκη:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις