167 ζώα περιέθαλψε το 2015 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Η περίθαλψη τραυματισμένων ή δηλητηριασμένων άγριων ζώων είναι μια από τις δραστηριότητες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) η οποία γίνεται εθελοντικά από τους εργαζόμενούς του. Μέσα στο 2015 το ΜΦΙΚ περιέθαλψε 167 άγρια ζώα, στην πλειονότητά τους πουλιά. Από αυτά 32 ήταν νεοσσοί, 64 είχαν κάποιου είδους ατύχημα, 15 ήταν πυροβολημένα, 28 δηλητηριασμένα και 28 αδύναμα λόγω της μετανάστευσης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, πολύτιμοι συνεργάτες στην διάσωση των ζώων «είναι οι πολίτες σε όλη την Κρήτη, που με μεγάλη ευαισθησία φέρνουν τα δηλητηριασμένα ή τραυματισμένα ζώα στο ΜΦΙΚ. Χωρίς αυτούς η δραστηριότητα του Μουσείου θα ήταν πολύ περιορισμένη και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε.»

Ευχαριστίες απευθύνει, επίσης, το Μουσείο για την πολύ σημαντική προσφορά της ΑΝΕΚ Lines η οποία μετέφερε δωρεάν τα ζώα που χρειάζονταν σοβαρές επεμβάσεις στον Πειραιά (ειδικά για το 2015 πραγματοποιήθηκαν περίπου 150 μεταφορές από Ηράκλειο προς Πειραιά και 40 από Πειραιά προς Ηράκλειο). Εκεί τα αναλαμβάνει το συνεργαζόμενο με το ΜΦΙΚ κέντρο περίθαλψης ΑΝΙΜΑ-ΑΛΚΥΟΝΗ με έδρα την Πάρο και παράρτημα στην Αθήνα. Τέτοιες προσφορές ουσιαστικής βοήθειας δείχνουν έμπρακτο ενδιαφέρον και ευαισθησία για το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας.

"Sponsored links"

Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι, σε περίπτωση που βρεθεί ανήμπορο άγριο ζώο θα πρέπει να μεταφερθεί το ταχύτερο δυνατό στο ΜΦΙΚ ή να ειδοποιηθεί κάποιος υπεύθυνός του, ώστε να βρεθεί ο κοντινότερος εθελοντής που μπορεί να βοηθήσει. Μέχρι να το παραδώσουμε, προσπαθούμε μόνο να του στάξουμε λίγο νερό στα ρουθούνια. Το τηλέφωνο του ΜΦΙΚ για περιπτώσεις άγριων ζώων που χρειάζονται περίθαλψη είναι 2810 393266.

Πολύτιμη συνεισφορά για την περίθαλψη αλλά και για τη συνολικότερη γνώση μας, αποτελεί η καταγραφή νεκρών πουλιών που έχουν δακτυλίδια στα πόδια τους. Με την ευκαιρία έναρξης της κυνηγετικής περιόδου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης παρακαλεί όποτε βρεθεί κάποιο πουλί που έχει δακτυλίδι να παραδίδεται στο ΜΦΙΚ.

«Η δράση της περίθαλψης δεν αφορά μόνο στα λίγα ζώα που μπορούμε να βοηθήσουμε. Αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της κατανόησης ότι ο άνθρωπος είναι μέρος της Φύσης και όχι κυρίαρχός της. Κάθε τέτοια αντίσταση στην κυρίαρχη τάση της εποχής μας για γρήγορη και μαζική καταστροφή του περιβάλλοντος, έχει ξεχωριστές διαστάσεις και αξία.» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

admin
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today