17/8/2017 – 17/8/2020: Τρία χρόνια από το χαμό της Στέλλας και του Γιάννη έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης Χανιώτες καλλιτέχνες δημιουργούν στη μνήμη τους | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Η Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών (ΚΚΑΠΠ) με κείμενό της υπενθυμίζει ότι σαν σήμερα πριν τρία χρόνια πέθαναν σε φρικτό δυστύχημα έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης, εξαιτίας της υπερβολικής ταχύτητας οδηγού, της έλλειψης φωτισμού και πεζόδρομου, δύο νέα παιδιά φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, η Στέλλα και ο Γιάννης.

Στα πλαίσια αυτής της επετείου η Κίνηση ζήτησε από καλλιτέχνες να δημιουργήσουν στη μνήμη τους και παρουσίασε επιλεγμένα έργα.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

"Sponsored links"

Ως Κίνηση που ξεκίνησε τη δράση της από την είδηση του τραγικού συμβάντος, θα θέλαμε να σημειωθεί ότι παραμένουμε συγκλονισμένοι με αυτό το χαμό και δηλώνουμε τη βαθιά μας λύπη στις οικογένειες των δύο παιδιών.

Αυτή τη φορά ο λόγος στα νέα παιδιά.

Στους συμφοιτητές της Στέλλας, στους συνομηλίκους του Γιάννη.

Οι νέοι καλλιτέχνες με την προσωπική τους ματιά, την καθαρή και αμόλυντη, εκφράζουν ελεύθερα την δική τους πραγματικότητα, τη δική τους μνήμη. Άλλοτε τρυφερά και νοσταλγικά, άλλοτε με αγωνία και πόνο ακόμα και θυμό. Τιμούν έτσι τη μνήμη της Στέλλας και του Γιάννη.

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Καλούμενο, τη Νεφέλη Μαρματάκη, τον Πέτρο Σταυρουλάκη, τη Χριστίνα Φιλιππάκη, τη Φωτεινή Κουμπιάδη, τον Μανούσο Μανουσάκη και τον Γιώργο Αρτσιδάκη για την ανταπόκριση στο κάλεσμα μας, για την έμπνευση και την ευαισθησία που άγγιξαν το θέμα και για την καλή τους την καρδιά.

Δείτε τα έργα των καλλιτεχνών:

Της Νεφέλης Μαρματάκη
Του Πέτρου Σταυρουλάκη
Της Φωτεινής Κουμπιάδη
Του Γιώργου Αρτσιδάκη
Της Χριστίνας Φιλιππάκη
Του Δημήτρη Καλούμενου
Του Μανούσου Μανουσάκη

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις