22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χαίρεται και ο Φούχτελ για την “καλή συνεργασία”

Ημερομηνία:

Ο Γιόαχιμ Φούχτελ, Επιτετραμμένος της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, δήλωσε πως παρά τις δυσκολίες, η συνεργασία των δυο χωρών σε τοπικό επίπεδο συνεχίζεται πολύ καλά, αναφέρει η Deutsche Welle.

Παρά το τεταμένο πολιτικό κλίμα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, η συνεργασία σε τοπικό, περιφερειακό επίπεδο πηγαίνει καλά, δήλωσε σήμερα ο Γιόαχιμ Φούχτελ, Επιτετραμμένος της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, στην εφημερίδα Saarbrückner Zeitung. O κ. Φούχτελ τόνισε πως «υπάρχει μια νέα διάσταση της συνεργασίας». Το ένα τρίτο των 325 ελληνικών δήμων έχει αδελφοποιηθεί με μια γερμανική πόλη ενώ 40 ακόμα βρίσκονται σε αναζήτηση. «Σε τοπικό επίπεδο υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών διαφορετικά δεν εξηγείται αυτή η συνεργασία» δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.
Η συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών εκτείνεται από την αποκομιδή των σκουπιδιών, μέχρι τις τοπικές συγκοινωνίες και τον τουρισμό. Πρόκειται για ένα «αποτελεσματικό συμβουλευτικό δίκτυο» σημείωσε ο Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ. Συνεργασία υπάρχει και σε επίπεδο περιφερειών όπως για παράδειγμα ανάμεσα στην περιφέρειες Πελοποννήσου και το Σβέμπις Χαλ ή την περιοχή Μποντενζέε και την Καστοριά.
Εκπαίδευση, νεολαία, τουρισμός οι βασικοί στόχοι
Ο Επιτετραμμένος της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, τόνισε πως ένας από τους βασικούς στόχους είναι η ανάπτυξη σχεδίων για τον τουρισμό, όπως για παράδειγμα η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ένα μοντέλο που γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί στη Ρόδο. Εκτός αυτού στα σχέδια είναι να αναπτυχθεί και ο περιηγητικός τουρισμός. Ο κ. Φούχτελ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ότι λειτουργεί στη Μαγιόρκα θα μπορούσε να λειτουργήσει και στην Ελλάδα».
Ακόμα, ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός δήλωσε ότι μπορούσε να επεκταθεί στις 13 περιφέρειες της Ελλάδας το σύστημα της δυαδικής εκπαίδευσης, το οποίο περιλαμβάνει εκπαίδευση στο σχολείο και σε επιχειρήσεις. Προς το παρόν το μοντέλο αυτό λειτουργεί στην Αθήνα και την Κρήτη και υπάρχει μεγάλη ζήτηση.
Η Ελληνογερμανική Συνέλευση είναι μια πρωτοβουλία για τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών περιφερειών και δήμων και συμφωνήθηκε μεταξύ των δυο πλευρών το 2010. Στις αρμοδιότητες της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης εμπίπτει επίσης η προαγωγή σχεδίων που αφορούν τον πολιτισμό και τη νεολαία.
Πηγή: kinisienergoipolites.blogspot.gr / Deutsche Welle

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...

Κρήτη: Δύο άνθρωποι έβαλαν τέλος στη ζωή τους με διαφορά λίγων ωρών

Δύο τραγικά συμβάντα σημειώθηκαν στην Κρήτη με διαφορά λίγων...