18 νέες μονάδες δημιουργεί η ΔΕΗ στην Κρήτη το ηλεκτρικό σύστημα της Κρήτης “για τη διασφάλιση της επάρκειας ηλεκτροδότησης για τα έτη 2019-2023”

Κανένα σχόλιο

Η ΡΑΕ χορήγησε άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη ΔΕΗ για την εγκατάσταση 18 ίδιων φορητών μονάδων παραγωγής Η/Ζ συνολικής καθαρής ισχύος 22,66 MW στην Κρήτη, για τη διασφάλιση της επάρκειας ηλεκτροδότησης για τα έτη 2019-2023.

Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες σύνδεσης με την Πελοπόννησο και την Αττική και δεν θα χρειάζεται εφεδρικό σύστημα για την επάρκεια του συστήματος.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο Διαχειριστής ΜΔΝ εκτίμησε το έλλειμμα στο ΗΣ Κρήτης κατά το θέρος του 2019 και 2020 θα είναι περί τα 50MW και 69 MW αντίστοιχα και πρότεινε την ενίσχυση του ΗΣ Κρήτης μέσω της μεταφοράς από τον ΑΗΣ Ρόδου φορητών Η/Ζ συνολικής ισχύος 23MW, του ΑΣ2 ισχύος 20MW και μίσθωσης φορητών Η/Ζ συνολικής ισχύος 3 7MW. Με προτεινόμενη εγκατάσταση του ανωτέρω παραγωγικού δυναμικού στον Υ/Σ 150kV του ΑΗΣ Αθερινόλακκου λόγω ύπαρξης διαθέσιμων ελεύθερων πυλών.

"Sponsored links"

Επίσης, ο διαχειριστής πρότεινε την ενοικίαση πρόσθετης ισχύος της τάξης των 18 MW για την περίοδο Ιούλιο – Αύγουστο 2019, με δυνατότητα παράτασης έως 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Δείτε την απόφαση της ΡΑΕ

energypress.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις