18 ψήφοι υπέρ της νεοναζιστικής “Χρυσής Αυγής” στο μαρτυρικό Κοντομαρί – 0 ψήφους η Καλή Συκιά

Κανένα σχόλιο

Στην ταυτότητα του κάθε Κρητικού υπάρχουν ιστορίες για τη Μάχη της Κρήτης, της αντίστασης απλών ανθρώπων στον πάνοπλο ναζί κατακτητή, για τον αγώνα για τη λευτεριά και τους μαρτυρικούς τόπους.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι, λίγοι, που ξεχνούν ή ποτέ δεν έμαθαν, και σήμερα ψηφίζουν στην Κρήτη το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ακόμα και σε χωριά και περιοχές που υπέφεραν υπό τη ναζιστική μπότα.

Στα Χανιά η Χρυσή Αυγή έλαβε 3.373 ψήφους και ποσοστό 4,11%, αρκετά χαμηλότερα από το 6,12% που είχε λάβει στις εθνικές εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 και του 6,30% που είχε λάβει στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

"Sponsored links"

Όμως και πάλι, υπάρχουν περιοχές όπου η ψήφος στο νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής δημιουργεί εντύπωση. Μαρτυρικοί τόποι που υπέστησαν ολοκαυτώματα υπό τη ναζιστική μπότα. Τόποι που πολέμησαν και αντιστάθηκαν. Σήμερα, λίγοι κάτοικοί τους ξεχνούν. Ίσως και στο παρελθόν να ήταν έτσι. Όμως, τώρα όλοι γνωρίζουν.

Στο Κοντομαρί η Χρυσή Αυγή έλαβε 18 ψήφους, 115 στα Σφακιά, 6 η μαρτυρική Κάντανος, 4 η Μαλάθυρος, 3 το Κακόπετρο. Τα Ανώγεια όμως δεν ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. 1 μόνο βρέθηκε να ψηφίσει. Παντού υπάρχει ο τρελός του χωριού. 0 ψήφους η Καλή Συκιά, μόλις 2 στον Άγιο Βασίλειο, 4 στο Αμάρι.

29 ψήφους έδωσε η Βιάννος.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις