200 προσλήψεις στις δομές υγείας της Κρήτης “μέσα στην επόμενη βδομάδα” και γραμμές ψυχολογικης στήριξης

Κανένα σχόλιο

Του Αντώνη Παντινάκη

Την ενεργοποίηση των δύο γραμμών ψυχολογικής στήριξης ανακοίνωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Λένα Μπορμπουδάκη, αναμένοντας την στελέχωση των δομών Υγείας της Κρήτης με περισσότερα “από 200 άτομα αυτή την εβδομάδα”.

Πριν απ’ όλα και πάνω απ’ όλα η κ. Μπορμπουδάκη θέλησε να υποκλιθεί στον τιτάνιο και συγκινητικό αγώνα που καταβάλλουν καθημερινά οι φανεροί και “αφανείς ήρωες”: “Γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους. Όχι μόνο από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αλλά από όλο το προσωπικό (όπως εκείνο στο κομμάτι της Καθαριότητας) και όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται είτε στην πρώτη γραμμή, είτε είναι αφανείς ήρωες αυτής της προσπάθειας. Όλο το σύστημα Υγείας και όλο το ανθρώπινο δυναμικό κινητοποιείται προς αυτή την κατεύθυνση”.

"Sponsored links"

Οι δύο γραμμές

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη μεγαλόνησο παρέμεναν έξι, ενώ σε αυτά ήρθε να προστεθεί το μεσημέρι της Δευτέρας η επιβεβαίωση του κορωνοϊού στο δείγμα που ελήφθη από την 63χρονη από το κρουαζιερόπλοιο Η τοπική κοινωνία έχει ανάγκη από τακτικές “ενέσεις” ηθικού. Η ενεργοποίηση των δύο γραμμών ψυχολογικής στήριξης θα εξυπηρετήσει αυτό τον ιερό σκοπό.

“Θέλουμε να ενισχύσουμε τους ανθρώπους που ταυτοποιήθηκαν θετικοί και τις οικογένειές τους που παραμένουν στο σπίτι – αλλά και τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους, γονείς, παιδιά και εφήβους και όλους τους συνανθρώπους μας, που αυτές τις δύσκολες στιγμές χρειάζονται την υποστήριξη επαγγελματιών υγείας για να πάρουν την ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζονται για να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ” εξήγησε η κ. Μπορμπουδάκη, ευχαριστώντας τους επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα που τους έγινε, και “για τη συνεργασία αυτή την κρίσιμη στιγμή”.

Προσλήψεις

Στο κομμάτι των προσλήψεων, αυτές τις ημέρες πάνω από 30 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων έχουν σηκώσει τα μανίκια κι έχουν πιάσει δουλειά στα νοσοκομεία του νησιού.

Οι θέσεις λοιπού προσωπικού που έχουν εγκριθεί ξεπερνούν τις 200. Ενδεικτικά πρόκειται για νοσηλευτές, πληρώματα ασθενοφόρων, διοικητικούς κι άτομα στον τομέα της Καθαριότητας (στα νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια).

“Από αυτές τις εγκρίσεις έχουν αναλάβει καθήκοντα πάνω από τους μισούς, δηλαδή πάνω από 100 άτομα, κι αναμένουμε τις επόμενες μέρες – σήμερα, αύριο – να υπογραφούν οι συμβάσεις όλου του προσωπικού. Οπότε, πάνω από 200 άτομα αυτή την εβδομάδα θα στελεχώσουν τις δομές Υγείας στην Κρήτη”, ανέφερε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, και κλείνοντας είπε: “Επίσης, γίνεται αίτημα στο Υπουργείο Υγείας για επιπλέον θέσεις λοιπού προσωπικού. Αναμένουμε τις εγκρίσεις για να ενισχύσουμε με επιπλέον θέσεις λοιπού προσωπικού τις επόμενες μέρες τις δομές Υγείας του νησιού”.

cretalive.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις