20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Γλυκό ψυγείου
Μία μόρφατ κονσέρβα, ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο ένα κουτί ζελέ μπανάνα ή ανανά διαλυμένο σ’ ένα ποτήρι νερό. Τα κτυπάμε όλα μαζί και τα βάζομε πάνω από μια στρώση σαβαγιάρ ή παντεσπάνι σιροπιασμένο. Πασπαλίζομε με κουβερτούρα τριμμένη.

Τρουφάκια
Ένα βιτάμ, μια φλιτζάνα άχνη, 30 μπισκότα τετράγωνα, δύο φλιτζάνια καρύδια κοπανισμένα ένα ποτηράκι κονιάκ, ανθόνερο, 400 γραμμ. κουβερτούρα, δύο κουταλιές σούπας κακάο.
Χτυπάμε το βούτυρο συν άχνη – κονιάκ – κακάο – μπισκότα τριμμένα – καρύδια . Πλάθομε , κυλάμε στην λιωμένη σοκολάτα. Στεγνώνομε, ψυγείο.

Σοκολατάκια
Ένα βιτάμ, ένα γάλα ζαχαρούχο, τρεις φλιτζάνες καρύδια, 250 γραμμ. κουβερτούρα. Λιώνουμε σε μπεν – μαρί τη σοκολάτα με το βιτάμ προσθέτομε το γάλα και τέλος τα καρύδια κοπανισμένα στο γουδί. Βάζομε στο ψυγείο και την άλλη μέρα πασπαλίζομε.

Πατατοκεφτέδες με μελιτζάνες
Ένα κιλό πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες. Ένα κιλό μελιτζάνες χωρίς πολλά σπόρια, μια φλιτζάνα φρυγανιά τριμμένη, μια κουταλιά της σούπας μπέικι πάουντερ, δύο κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ένα κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ, αλάτι, πιπέρι, πολύ λάδι για το τηγάνισμα επίσης δύο αυγά χτυπημένα και μια φλιτζάνα κεφαλογραβιέρα. Περνάμε τις πατάτες από τη μηχανή πουρέ. Ψήνομε στο μάτι της κουζίνας τις μελιτζάνες και τις ετοιμάζομε όπως κάνομε στην μελιτζανοσαλάτα. Τις περνάμε από μηχανή πουρέ ή μίξερ. Πρέπει να γίνει μια φλιτζάνα πουρές μελιτζάνας. Ανακατεύουμε πουρέ πατάτας με πουρέ μελιτζάνας και υπόλοιπα υλικά και πλάθομε κεφτεδάκια. Τυλίγομε σε τριμμένη φρυγανιά και τηγανίζομε. Σερβίρονται με σκορδαλιά και παντζάρια.
Α. Κ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ