15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

3 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Συγκέντρωση και στα Χανιά το Σάββατο

Ημερομηνία:

Σε συγκέντρωση το Σάββατο 17/9 στις 11 πμ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς καλεί η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του μουσικού και αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, ζητώντας να δυναμώσει το κίνημα για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Στη συγκέντρωση καλούν επίσης η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

«H επέτειος των τριών χρόνων από την στυγερή δολοφονία του μουσικού και αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά μετά από οργανωμένη επίθεση του τάγματος της Νίκαιας έρχεται σε κρίσιμη φάση της εξέλιξης της δίκης των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Οι εμπλεκόμενοι χρυσαυγίτες στις δολοφονικές επιθέσεις είναι όλοι ελεύθεροι αφού οι μηχανισμοί της δικαιοσύνης αργοπόρησαν με αποτέλεσμα να παρέλθει το δεκαοκτάμηνο προσωρινής φυλάκισης. Η δίκη μεταφέρθηκε στο Εφετείο Αθηνών μετά από πολύμηνη προσπάθεια των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και διάβημα της οικογένειας Φύσσα προς τον Τσίπρα. Στις επόμενες συνεδριάσεις ολοκληρώθηκε η εξέταση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και ξεκίνησε η εξέταση της επίθεσης κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και κατόπιν η επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει το κίνημα για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής με μαζική παρουσία στο ακροατήριο, κατά των προκλήσεων των νεοναζί αλλά και της Αστυνομίας που τους κάνει πλάτες.
Οι εξελίξεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού για την φασιστική απειλή. Στην Αυστρία η ακροδεξιά κέρδισε επανάληψη των προεδρικών εκλογών και απειλεί να τις κερδίσει. Στη Γερμανία το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία συνεργάζεται με το ισλαμοφοβικό PEGIDA και κλιμακώνονται οι επιθέσεις κατά μουσουλμάνων.

Οι πολιτικές της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο, της λιτότητας, των μνημονίων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, με τα κλειστά σύνορα, τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στρώνουν το δρόμο στους φασίστες της ακροδεξιάς. Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να εμφανίσει τη δίκη σαν παρελθόν και τον εαυτό της σαν νόμιμο πολιτικό κόμμα υπό δίωξη. Δεν θα τους αφήσουμε! Η συνέχιση της δίκης και η καταδίκη τους ως ναζιστική εγκληματική οργάνωση δολοφόνων ανοίγει το δρόμο για να μπει φραγμός στην άνοδο των φασιστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να πάρουν μέρος στην αντιφασιστική και αντιρατσιστική κινητοποίηση (όπου ήδη καλούν η ΕΛΜΕ κι ο Σύλλογος Δασκάλων) στις 17 Σεπτέμβρη και ώρα 11πμ στην πλατεία της Αγοράς.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί στον δρόμο του μαζικού αντιφασιστικού αγώνα. Όπως αναγκάσαμε τα τάγματα εφόδου σχεδόν να εξαφανιστούν από τις πόλεις, όπως πετύχαμε τη μεταφορά της δίκης στο Εφετείο, όπως αναγκάσαμε το Υπουργείο Παιδείας να αποδεχτεί την εγγραφή των προσφυγόπουλων στα σχολεία, όπως εξασφαλίσαμε την καταδίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν έτσι θα εξασφαλίσουμε ότι οι δολοφόνοι τα ΧΑ θα μπουν για πάντα στη φυλακή και οι ιδέες τους πίσω στους υπονόμους της ιστορίας.

Ταυτόχρονα χρειάζεται να συγκρουστούμε με τις ρατσιστικές πολιτικές δυναμώνοντας το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες . Να αντισταθούμε στις κατασταλτικές πολιτικές κυβέρνησης, ΕΛΑΣ και Δημάρχων και φασιστικών και ρατσιστικών ιδεών που κρύβονται πίσω από το προσωπείο «αγανακτισμένων πολιτών» κατά των δικαιωμάτων των προσφύγων και του κινήματος αλληλεγγύης. Παλεύουμε  για ανοικτές πόλεις και δομές για την υποδοχή τους και ανοιχτά σύνορα για την ελεύθερη μετακίνηση τους, διεκδικώντας δικαίωμα στη δουλειά, στην παιδεία και την υγεία για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ