23 Ιούλη 1989: 23 χρόνια ΚΡΗΤΗ FM 1015

Κανένα σχόλιο

23 Ιουλίου 1989. Η ημερομηνία που γεννήθηκε ο ΚΡΗΤΗ 101.5 FM. Στα Χανιά, οι πόθοι και οι ελπίδες – η πρώτη συντονισμένη προσπάθεια  ανθρώπων γεμάτων με οράματα και όνειρα – διεσπείρονται στον αέρα των ερτζιανών.

Επικεφαλής αυτής της ομάδας ανθρώπων ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελάκης, εκδότης της εφημερίδας Α.τ.Κ. και μετέπειτα δημιουργός της ΚΡΗΤΗ 1, με σταθερή την πίστη του στην ελευθερία της έκφρασης, στην ενημέρωση χωρίς παρωπίδες, στη χωρίς χορηγό επικοινωνία, αποτέλεσε στυλοβάτη της προσπάθειας.

23 χρόνια έχουν περάσει μα η παρουσία παραμένει σταθερή. Πορεία σταθερή… αταλάντευτη: στη μουσική, στον πολιτισμό, στην ψυχαγωγία, στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση. Όλα άρχισαν σε μια εποχή που σημαδεύτηκε από ιστορικές αλλαγές στην οικονομία και στην πολιτική σε διεθνές επίπεδο. Και σε μια Ελλάδα, που το τοπίο των Μέσων Ενημέρωσης αλλάζει ραγδαία με την είσοδο των ιδιωτών σε ένα χώρο που ως τότε, η ελευθερία της φωνής περιοριζόταν στους «πειρατές» των ερτζιανών. Ο KPHTH 101,5 FM STEREO, η πρώτη «ελεύθερη» φωνή που ακούστηκε στην Κρήτη, αποτέλεσε μια συνέχεια και της φωνής των πρωτοπόρων αυτών της ελεύθερης ραδιοφωνίας.

"Sponsored links"

Ήταν αυτή η ελευθερία της έκφρασης που ουσιαστικά οδήγησε τον KPHTH 101,5 FM στην αδιαμφισβήτητη πρωτοπορία του Κρητικού ραδιόφωνου για πολλά χρόνια. Με ενημέρωση ακηδεμόνευτη και ψυχαγωγία ποιοτική, σε ένα περιβάλλον το οποίο δημιουργούσε τις συνθήκες για ανεμπόδιστη έκφραση, το ελεύθερο ραδιόφωνο έδειξε την δυναμική του μέσω της συχνότητας αυτής. Στα μεγάλα γεγονότα των Χανίων και της Κρήτης, ο KPHTH FM αποτέλεσε έναν παράγοντα που στάθηκε δίπλα στα συμφέροντα των πολιτών. Μαζί με τους πολίτες συγκρούστηκε, αγωνίστηκε, ανέπνευσε και φούντωσε δίπλα τους.

Στις διαδηλώσεις της Νομαρχίας το 1990 μα και στις μαζικές εκδηλώσεις που κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούσε ο σταθμός στους Αγίους Αποστόλους. Στις συναυλίες και στα παιχνίδια, στις αφιερώσεις των ακροατών, στον έρωτα που μοιραζόταν μ’ ένα κομμάτι, κομμάτι της ζωής τους. «Ο δικός σου σταθμός», όπως έλεγε το χαρακτηριστικό σήμα, «πρώτος σε ακροαματικότητα». Ήταν αυτή η ανεξαρτησία και η ελευθερία έκφρασης,  που αποτέλεσε στόχο, η αταλάντευτη στάση του δίπλα στον πολίτη σε καίρια ζητήματα που δημιούργησαν μια αναπόφευκτη σύγκρουση μ’ όσους εναντιωνόταν.

Στο στόχαστρο δε βρέθηκε απλά ένας σταθμός. Βρέθηκε μια δυναμική σχέση μέσω ενός ραδιόφωνου. Ο ιδιοκτήτης του ΚΡΗΤΗ 101,5 FM δικάστηκε και αθωώθηκε στην ιστορική δίκη των 28. Οι εγκαταστάσεις του σταθμού αποτέλεσαν στόχο επίθεσης πολλάκις στο πέρασμα των χρόνων. 21 χρόνια μετά, ο ΚΡΗΤΗ 101,5 FM, ο πρώτος σταθμός της Κρήτης, παραμένει παρών. Πάντα δίπλα στον πολίτη. Κι ενάντια σε όσους τον εχθρεύονται.

Με ανανεωμένο πρόγραμμα μα σταθερά βάσεις, στα νέα δεδομένα της ψυχαγωγίας και της ενημέρωσης, ο ΚΡΗΤΗ FM, ένας σύγχρονος σταθμός με μεγάλη ιστορία, είναι παρών, δυνατός. Σήμερα ακόμα πιο δυνατός, πιο έμπειρος, πιο σίγουρος, εκπέμπει στους νομούς Χανίων – Ρεθύμνου, στα Κήθυρα, στη Νότιο Πελοπόννησο και στη Μεσαρά Ηρακλείου και μέσω διαδικτύου σε όλο τον κόσμο.

«ΚΡΗΤΗ FM 101.5, ο δικός σου σταθμός».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις