24ωρη κινητοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα Νοσοκομεία και στην Κρήτη, λόγω της συμμετοχής των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία του νησιού στην 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, με βασικό αίτημα την ακύρωση της αξιολόγησης.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Χανίων, Βαρδής Γεωργιακάκης, χαρακτήρισε άδικη τη διαδικασία της αξιολόγησης και επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι επιθυμούν να αξιολογηθούν. Η συγκεκριμένη διαδικασία, όμως, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιακάκη, επιχειρεί να δημιουργήσει μια δεξαμενή υπαλλήλων που θα χάσουν τη δουλειά τους, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αξιολογούνται καθημερινά από τους πολίτες και τους ασθενείς, για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να λειτουργούν επαρκώς οι υποστελεχωμένες μονάδες, τόνισε ο κ. Γεωργιακάκης.

"Sponsored links"

Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι «απέχουμε από την αξιολόγηση, δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης», ενώ όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιακάκης, που βρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το πρωί στην Αθήνα η ΠΟΕΔΗΝ, νωρίτερα στη Βουλή επικράτησε ένταση, καθώς οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στα μέλη της Ομοσπονδίας να σηκώσουν πανό. Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησαν από τους αστυνομικούς να περάσουν δύο άτομα στον περιβάλλοντα χώρο της Βουλής και να σηκώσουν το πανό, ωστόσο από την ΕΛ.ΑΣ. αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι 45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση. «Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιακών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενείς» υποστηρίζει η Ομοσπονδία.

ert.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today