ΤΟ Χανίων ΚΚΕ: Στο επίκεντρο του αγώνα το κλείσιμο της βάσης της Σούδας

Κανένα σχόλιο

«Τίποτα καλό για τον Χανιώτικο λαό» δεν προμηνύει η συνάντηση του αμερικανού πρέσβη με τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη», αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την επίσκεψη του Geoffrey Pyatt στη Σούδα πριν λίγες ημέρες..

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Η συνάντηση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ.Geoffrey Pyatt, με το δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη και μάλιστα στα κρυφά, δεν προμηνύει τίποτα καλό για το χανιώτικο λαό. Η συνάντηση αυτή, η οποία έγινε λίγες μέρες μετά την συμφωνία για την επέκταση της χρήσης της Βάσης της Σούδας, εμπλέκει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, σε μια περίοδο επικίνδυνης όξυνσης των ανταγωνισμών.

"Sponsored links"

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαδίζοντας στο δρόμο των προκατόχων της, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δε διστάζει να δίνει γη και ύδωρ σε αυτούς που ματοκυλίζουν τους λαούς ανά την υφήλιο. Άλλωστε οι ίδια η αμερικάνικη κυβέρνηση έχει στο επίκεντρό της τη συγκεκριμένη Βάση πράγμα που αποδεικνύεται με το συνεχή εξοπλισμό της σε εγκαταστάσεις και δυναμικό με σκοπό να παίξει ακόμα πιο αποφασιστικό ρόλο όχι μόνο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο αλλά στην ευρύτερη περιοχή.

Για το σκοπό αυτό δε διστάζει η αμερικάνικη κυβέρνηση να παζαρεύει με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ανταλλάγματα στρατιωτικές υποδομές που θα δέσουν την Ελλάδα ακόμη περισσότερο στα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Καλούμε το χανιώτικο λαό να καταδικάσει την παράταση χρήσης της Βάσης της Σούδας και να βάλει στο επίκεντρο του αγώνα του το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα, μαζί με την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του.»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις