23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Κοτόπουλο με πορτοκάλι
Ένα μεγάλο κοτόπουλο, τέσσερα πορτοκάλια, αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο, μία κουταλιά σούπας ξύδι, μία κουταλιά σούπας κοφτή ζάχαρη, μία κουταλιά σούπας κοφτή κορν φλάο, 1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι.
Χωρίζετε σε μερίδες το κοτόπουλο και το βάζετε σε ταψάκι. Το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Το περιχύνετε με το χυμό των δύο πορτοκαλιών και με το βούτυρο. Το ψήνετε στον φούρνο επί μιάμιση ώρα ενώ το περιχύνετε συχνά με τη σάλτσα του. Βάζετε επάνω τα υπόλοιπα πορτοκάλια αφού τα καθαρίσετε και τα κόψετε σε στρογγυλές φέτες. Περιχύνετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του και το ψήνετε επί 15 λεπτά ακόμη. Βράζετε το ρύζι, το στραγγίζετε και το βάζετε σε πιατέλα. Βάζετε επάνω το κοτόπουλο με τις φέτες του πορτοκαλιού. Προσθέτετε στη σάλτσα του το ξύδι, τη ζάχαρη, το κορν φλάο αφού το διαλύσετε σε λίγο νερό. Τη βράζετε μερικά λεπτά και τη ρίχνετε στο ρύζι και στο κοτόπουλο.

Μοσχάρι ψητό με πορτοκάλι
Ένα κιλό σπάλα ή ουρά μοσχαριού, μισό φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο, ένα κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, αλάτι, πιπέρι, μισό φλυτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί, ένα φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού, ένα πορτοκάλι.
Δένετε το κρέας. Ζεσταίνετε το βούτυρο και βάζετε μέσα το κρέας με το κρεμμύδι. Το κοκκινίζετε, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το κρασί. Αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί σκεπασμένο επί μιάμιση ώρα. Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και το ψήνετε επί μία ώρα περίπου. Το βγάζετε από τη σάλτσα του και το διατηρείτε ζεστό. Περνάτε τη σάλτσα από σουρωτήρι, αφαιρείτε το λίπος, τη βράζετε μερικά λεπτά για να δέσει. Βουτάτε στη σάλτσα μία μία τις φέτες πορτοκαλιού και τις βάζετε γύρω από το κρέας μαζί με καρότα βρασμένα σωταρισμένα με βούτυρο και πασπαλισμένα με μαϊντανό. Σερβίρετε χωριστά την σάλτσα.

Σως πορτοκαλιού
Χτυπάτε μαζί μισό φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο με μισό φλυτζάνι ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι, ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού, τέσσερα κουταλάκια λικέρ κουαντρώ και τέσσερις κουταλιές μπράντυ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...