Το σχέδιο για τις 120 δόσεις σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες

Κανένα σχόλιο

Στην τελική ευθεία βρίσκoνται οι νέες ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία. Ο αριθμός των δόσεων θα φτάνει στις 120, θα προβλέπει εισοδηματικά κριτήρια και ισχυρά κίνητρα για όσους αποπληρώσουν εφ’ άπαξ τα χρέη τους, αλλά και «ρήτρα συνέπειας». Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την ενεργοποίηση της πλατφόρμας στις αρχές Μαΐου.

Στη ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία σε 18 έως 120 δόσεις, ανάλογα με το εισόδημα, εντάσσονται τα χρέη έως 31/12/2018.

Τα χαρακτηριστικά της ρύθμισης:

"Sponsored links"

  • Άτοκη ρύθμιση για χρέη από 3.000 ή 5.000 ευρώ (το όριο θα καθοριστεί με το τελικό νομοσχέδιο)
  • Επιτόκιο 5% για χρέη άνω των 3.000 ή 5.000 ευρώ, ανάλογα με το όριο που θα καθοριστεί
  • Πλήρης διαγραφή προσαυξήσεων για εφάπαξ αποπληρωμή
  • Διαγραφή ως και 80% των προσαυξήσεων για πληρωμή με δόσεις

Τον δρόμο προς την Βουλή παίρνει και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία με έως και 120 δόσεις. Η ρύθμιση θα προβλέπει «κούρεμα» έως και 55% της αρχικής οφειλής για ελεύθερους επαγγελματίες και όσους αμείβονται με μπλοκάκι. Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι και επιχειρηματίες που δεν συμμετέχουν στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Οι οφειλές που ρυθμίζονται είναι ως τον Δεκέμβριο του 2018, χωρίς εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ενώ υπάγεται το σύνολο τον οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Στο νέο ποσό θα υπάρχει διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων κατά 85%. Στη ρύθμιση υπάγονται και οι οφειλές στον ΟΓΑ, όπου η ελάχιστη μηνιαία δόση θα είναι 30 ευρώ το μήνα, ενώ διαγράφονται τόκοι και προσαυξήσεις κατά 100%.

Επιπλέον δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί εντός του μήνα. Όπως τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, θα καταργηθεί το ηλικιακό όριο που περιόριζε την καταβολή της σύνταξης σε χήρες και χήρους, ενώ το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης θα διαμορφωθεί στο 70%, από 50% που είναι σήμερα.

ΕΡΤ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις