3ώρη στάση εργασίας και από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών για τον Δημήτρη Μακρέα

Κανένα σχόλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων κηρύσσει τρίωρη Στάση Εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Μαρτίου , για τη διευκόλυνση της συμμετοχής εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη συγκέντρωση που γίνεται στα Δικαστήρια των Χανίων στις 12 το πρωί για τη δίκη των συλληφθέντων για τη φασιστική επίθεση κατά του γιατρού Δημήτρη Μακρέα, η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ της 25ης Μαρτίου.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

Ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας, γνωστός στα Χανιά για το κοινωνικό του έργο ως γιατρός αλλά κι ως ενεργός πολίτης που συμμετέχει σε κινήματα αλληλεγγύης, το βράδυ της 25ης Μαρτίου δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από 3 τουλάχιστον άτομα στο κέντρο των Χανίων, επειδή υπερασπίστηκε μετανάστες συμπολίτες μας.

"Sponsored links"

Η άγρια αυτή φασιστική επίθεση οδήγησε το γιατρό στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα το στο κεφάλι και στο πρόσωπο, τραύματα που προήλθαν από χτυπήματα με σιδερολοστούς.

Η βαρβαρότητα της δολοφονικής αυτής φασιστικής επίθεσης δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη δράση ταγμάτων εφόδου και ναζιστικών συμμοριών στα Χανιά, στην Κρήτη, στην Ελλάδα, σε έναν τόπο που έχει θρηνήσει τα ολοκαυτώματα της Καντάνου, της Βιάννου, των Καλαβρύτων, του Διστόμου, των 2.500 πόλεων και χωριών που έκαψαν οι Ναζί, σε έναν τόπο όπου οι Ναζί εκτέλεσαν 36.000 Έλληνες κι οδήγησαν 600.000 τουλάχιστον άλλους στο θάνατο από την πείνα κλέβοντας τα αποθέματα τροφίμων της χώρας μας για να ταΐζουν τα ναζιστικά τους στρατεύματα στην Ελλάδα και την Αφρική. Οι ναζιστικές θηριωδίες δεν πρέπει να ξεχαστούνε. Η θανάτωση ανθρώπων σε φούρνους, σε θαλάμους αερίων και σε στρατόπεδα εξόντωσης δεν συγχωρούνται.

Το ναζιστικό τέρας δεν πρέπει να ξανασηκώσει κεφάλι. Η οργανωμένη Πολιτεία δεν πρέπει να δείξει την παραμικρή ανοχή στη δράση ταγμάτων εφόδου. Η ατιμωρησία θα πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους και θα δώσει το μήνυμα ότι μπορούν να χτυπάνε ή να δολοφονούν μετανάστες ή και Έλληνες που διαφωνούν μαζί τους.

Γι΄ αυτό πρέπει η τιμωρία αυτών που χτύπησαν το γιατρό Δημήτρη Μακρέα να είναι άμεση και παραδειγματική από την Πολιτεία. Το χρωστάμε στην Ιστορία της Κρήτης και της Ελλάδας. Το χρωστάμε στη δημοκρατία.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις