Οι 300 εθνοπατέρες μας

Κανένα σχόλιο

Από το λαό είναι βγαλμένοι και οι βουλευτές μας και βέβαια μέρος του λαού αποτελούνε και με ψήφο του λαού γίνονται βουλευτές. Θα έπρεπε λοιπόν χέρι-χέρι να προχωρούνε παράλληλα με τον λαό. Όταν ο εργαζόμενος πολίτης των 600 ή 1000 ευρώ παίρνει αύξηση 3% έπρεπε 3% να είναι και η αύξηση των βουλευτών. Βέβαια πρέπει ου βουλευτές να παίρνουνε ένα καλό μισθό, γιατί έχουν και αυξημένες υποχρεώσεις, όμως θα ήτανε επίσης σωστό να λείπουνε κάποιες χοντροκομμένες προκλήσεις εκ μέρους των απέναντι του λαού.

2468827 Το 1997 π.χ ενώ διαβάζαμε στον «Αγώνα της Κρήτης» την 18-9-1997 ότι 1.800.000 ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχιας, και ενώ εκείνο τον καιρό τα «περήφανα γηρατειά» ετολμήσανε να ζητήσουνε αύξηση των συντάξεων τους, σε συλλαλητήριο, δεν τους δώσανε αύξηση , μα τους δείρανε και τους είπανε «ότι δεν υπάρχουνε χρήματα». Και όμως εβρεθήκανε χρήματα και δόθηκαν το 1997 για κάθε βουλευτή για αναδρομική αύξηση από το 1991 25,000,000. Μα όση ήτανε αυτή η αναδρομική αύξηση των 5-6 χρονών για τον κάθε βουλευτή, πολλές ελληνικές οικογένειες δεν τα πιάνουνε σε όλη τους τη ζωή (δραχμές είχαμε τότε, όχι ευρώ)

"Sponsored links"

Όπως έγραψε η «Ελευθεροτυπία» στις 20-4-2005, η ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να παίρνουνε οι υποψήφιοι βουλευτές , που δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν 3,300 ευρώ το μήνα για 2 χρόνια. Δεν τυγχάνουνε όμως ανάλογης μεταχειρίσεως οι απλοί πολίτες όταν χάσουνε τη δουλειά τους. Ο βουλευτής που θα είναι στη βουλή 4 χρόνια θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα , ενώ ο απλός πολίτης θέλει να συμπληρώσει στην υπηρεσία του 25 χρόνια και τη δικαιούται άμα συμπληρώσει τα 65 του χρόνια.

Ο βουλευτής με τα διάφορα επιδόματα του, παίρνει τον μήνα περίπου 6,000 ευρώ, ενώ με τις ατέλειες , τα αυτοκίνητα και τα προνόμια στοιχίζει στο κράτος πολύ πάνω από 10,000 ευρώ. Τώρα ,από όσα διαβάζομε στις εφημερίδες , οι «εθνοπατέρες» εκμαιεύουνε αύξηση των απολαβών τους κατά 80% και αυτό το φτιάχνουνε «αναγυριστικά». Αυξάνουνε πρώτα κατά 80% τα δικαιώματα των δικαστικών και η συνέχεια έρχεται από μόνη της γιατί κατά το σύνταγμα οι απολαβές των βουλευτών εξομοιώνονται με αυτών των δικαστικών.

Μα όταν ο στρατός του Μ. Αλεξάνδρου διέσχιζε μια έρημο και διψούσανε όλοι, ένας στρατιώτης κατάφερε να βρει λίγο νερό και το προσέφερε στο βασιλιά του. Ο Αλέξανδρος όμως το πήρε και το έχυσε χάμω λέγοντας : «Όταν διψά ένας στρατός πρέπει να διψά και ο βασιλιάς του». Όταν ο Ναύαρχος Χατζηκυριάκος , σαν Υπουργός Ναυτικών, επήγε να παραλάβει ένα αντιτορπιλικό από αγγλικό ναυπηγείο , και όταν του δίνανε το 5% επί της αξίας του πλοίου για προμήθεια , αυτός δεν δέχτηκε μα εζήτησε να κάνουν έκπτωση 5% από την αξία του πλοίου υπέρ του ελληνικού δημοσίου.

Όταν ο Μανώλης Κελαϊδής που εχρημάτισε αρχηγός της Πολεμικής μας Αεροπορίας , μα και υπουργός , τότε που υπηρέτησε τον Οργανισμό Λιμένας Πειραιώς για 70 μήνες δεν έπαιρνε τα δικαιώματα του μας έλεγε : «Η σύνταξη που μου δίνει η πατρίδα με φτάνει». Το 2007 νέος πρόεδρος της Νικαράγουα ανέλαβε ο Ντανιέλ Ορτέγκα. Μα αυτός δεν ήτανε όπως οι προκάτοχοι του «φαταούλας» και τα 8,000 δολάρια που παίρνουνε εκείνοι τον μήνα τα περιόρισε στα 3,200 «στα πλαίσια του προγράμματος λιτότητας» και ακόμα η σύζυγος του Ροσάριο Μουρίλιο που ήτανε σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας, εργαζότανε αμισθί.

Οι δικοί μας πολιτικοί είναι αδίσταχτοι. Όχι μόνο δε συγκινούνται από την κατάντια του λαού, μα ούκ ολίγοι βαρύνονται με σκάνδαλα και διαπλοκές, επίορκοι τη Βουλής και της εντολής του λαού. Ούτε ευαισθησίες , ούτε ευθιξίες τους διακρίνουνε. Όταν ο Καγκελάριος της Δ. Γερμανίας Βίλι Μπράντ ανακάλυψε ότι ένας στενός συνεργάτης ήτανε πράκτορας των Ρώσων παραιτήθηκε από την υψηλή αυτή θέση του , λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει σε αυτόν το δικαίωμα να παραμείνει σε αυτήν τη θέση αφού απεδείχθει ότι δεν εκατάφερε να κάνει σωστή επιλογή στους συνεργάτες του. Εδώ τα σκάνδαλα και οι διαπλοκές γίνονται καπέλα.

Ο Σοφοκλής Βενιζέλος είπε κάποτε για τους πολιτικούς : «Στώμεν καλώς». Είναι βέβαια πρόκληση συλλογική, πρώτου μεγέθους όταν οι 300 δίνουνε εις ευατούς αύξηση 80% και στο λαό 3% και έχουμε προσέξει όλοι, ότι άμα αποφασίζουνε να αυξήσουνε τα προνόμια και τις απολαβές τους γίνεται «κατά σύμφωνη γνώμη συμπολιτεύσεως και αντιπολιτεύσεως»

Αγαπώ και εκτιμώ τους βουλευτές και τους πολιτευτές του νομού μας και θα ήθελα να μην τους πιάνουνε τα σκάγια μου, μα όποιος θέλει να διαβάζονται αυτά που γράφει, δεν πρέπει να επηρεάζεται από συμπάθειες, από αντιπάθειες και από σκοπιμότητες.

Κανάκης Ι Γερωνυμάκης

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις