20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κυριάκος Βελόπουλος: Το πτυχίο από την Κύπρο και η «έκρηξη» στο Twitter

Ημερομηνία:

Ο Κυριάκος Βελόπουλος δημοσιοποίησε στο Twitter αντίγραφο του πτυχίου που έλαβε από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και όχι από το Πανεπιστήμιο Κύπρου όπως λανθασμένα αναγράφεται στο βιογραφικό του, ύστερα κι από αναφορές ότι δεν υπήρξε φοιτητής του ιδρύματος.

Την αντίδραση του Κυριάκου Βελόπουλου προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με μεταπτυχιακό που έλαβε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου έπειτα και από ανακοίνωση του Πανεπιστημίου που ανέφερε ότι «ο κ. Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του».

Ο κ. Βελόπουλος αντέδρασε έντονα στα δημοσιεύματα και σε ανάρτησή του στο Twitter, δημοσιοποίησε φωτογραφία μεταπτυχιακού τίτλου από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου πάνω στην Επικοινωνία και τη Δημοσιογραφία.

«Έλα να τελειώνει η πλάκα με τους “χοίρους της παραδημοσιογραφίας”! Να σας πάω σε δίκη; Θα κάνει 6 χρόνια και θα λέτε ότι κυνηγάω τους “δήθεν” δημοσιογράφους ρε ξεφτίλες!» έγραψε ο κ. Βελόπουλος.

Τι ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιοποίησε ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου που ανέφερε τα εξής:

«Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Κυριάκος Βελόπουλος, φέρεται να έχει λάβει το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου πτυχίο με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και το 2016 μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία».

«Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου» προστίθεται.

Τι αναφέρει το βιογραφικό του Κυριάκου Βελόπουλου

Το βιογραφικό που ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, αναφέρει ότι το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία.

Αναφορικά με τις σπουδές του αρχηγού της Ελληνικής Λύσης, σημειώνονται τα εξής:

  • Εγγράφηκε στη Σχολή Δημοσιογραφίας του «Κέντρου Ελευθέρων Φιλοσοφικών Κοινωνικών Σπουδών», παρακολουθώντας μαθήματα ως υπότροφος. Από τη Σχολή αποφοίτησε το 1990 με βαθμό Άριστα.
  • Το 2013 έλαβε το πτυχίο του με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
  • Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο  Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία και από το 2017 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Ανακοίνωση Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

"google ad"

Με ανακοίνωσή του το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος έλαβε τον Πτυχιακό Τίτλο «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» στις 31 Ιουλίου 2013 και τον Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία» (κατεύθυνση Επικοινωνία) στις 31 Ιουλίου 2016 κατά πως ορίζεται από τους κανονισμούς σπουδών και τις διαδικασίες του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, το δημόσιο Πανεπιστήμιο της Κύπρου με εξειδίκευση στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...