Lockdown: Ψηλά σε παραβάσεις το τελευταίο διάστημα η Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Ψηλά σε παραβάσεις το τελευταίο διάστημα η Κρήτη στην εφαρμογή των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού τη στιγμή που Βόρειο Αιγαίο και Ιόνια νησιά φαίνεται να είναι οι πιο «άτακτες» περιοχές πανελλαδικά.

Αυτό δείχνου  τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, που αφορούν το 2ο πανελλαδικό lockdown, δηλαδή το χρονικό διάστημα από 8 Νοεμβρίου 2020 έως 3 Ιανουαρίου 2021. τα οποία και ανέλυσε το Skaigr ανά 100.000 κατοίκους.

Στην λίστα, με 1.032 παραβάσεις ανά 100.000 κατοίκους βρίσκεται η Κρήτη, καταλαμβάνοντας την 5η θέση με τις περιοχές πανελλαδικά καταλαμβάνει η Κρήτη.

"Sponsored links"

Εντύπωση προκαλούν οι περιοχές με τα λιγότερα πρόστιμα μεταξύ αυτών, η Αττική, η Δυτική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο.

Συνολικά, το ίδιο διάστημα στην Κρήτη, έχουν γίνει 101.207 έλεγχοι, με 104 συλλήψεις, σε σύνολο 6.568 παραβάσεων ενώ σε 21 περιπτώσεις έχουν μπει λουκέτα σε επιχειρήσεις που λειτουργούσαν παρά την απαγόρευση.

Ωστόσο, το αυξημένο ιικο φορτίο στην Αττική, μας δείχνει ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων παραβάσεων και τα πρόστιμα, δεν αρκούν για να “μετρήσουμε” την πειθαρχία ή απειθαρχία των πολιτών στα μέτρα, καθώς αυτό σχετίζεται και με άλλους παράγοντες όπως τα διαθέσιμα ελεγκτικά όργανα και τον αριθμό των ελέγχων σε κάθε περιοχή. Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν μια τάση και αποτελούν υπενθύμιση ότι όλοι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και συνεπείς, για να προφυλάξουμε εμάς και τους γύρω μας αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Αναλυτικότερα, ανά 100.000 κατοίκους, όπως φαίνεται στον πίνακα 1, το Βόρειο Αιγαίο που περιλαμβάνει Λέσβο, Σάμο, Χίο και τα Ιόνια νησιά (Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Κεφαλληνία, Λευκάδα) κρατούν τα «σκήπτρα» με 1.742 και 1.209 αντίστοιχα συνολικά παραβάσεις, μεταξύ των οποίων για μη χρήση μάσκας, μη τήρηση αποστάσεων, PLF, παράβαση περιορισμού κίνησης, κανόνες λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων – καταστημάτων και απαγόρευση λειτουργίας.

1

Στην λίστα με τις περιοχές με τις υψηλότερες παραβάσεις ακολουθούν η Ήπειρος με 1180 και η Στερεά Ελλάδα με 1152 συνολικές παραβάσεις.

Ειδικότερα για την περίπτωση της Στερεάς Ελλάδας σε αυστηρό lockdown είναι από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 η Τοπική Κοινότητα Ανθήλης Δήμου Λαμιέων Φθιώτιδας ενώ παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Τοπική Κοινότητα Κέλλης του Δήμου Αμύνταιου Φλώρινας όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (8/1) η γενική γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας.

Σε σκληρό lockdown βρίσκεται και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων Βοιωτίας από την Τετάρτη 06/01/2021 και ώρα 06:00 μέχρι την Παρασκευή 15/01/2021.

Επιπλέον, πρόσθετα περιοριστικά μέτρα αποφασίστηκαν και για την Κοινότητα Σπερχειάδας, του Δήμου Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας από την Τρίτη 05-01-2021 και ώρα 06:00 μέχρι την Πέμπτη 14-01-2021.

"Sponsored links"

«Μπαλωθιές» στην εφαρμογή της τήρησης των μέτρων του κορωνοιού και για την Κρήτη, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ οι παραβάσεις στην περιοχή έφτασαν τις 1.032 ανά 100.000 κατοίκους και την ακολουθούν Δυτική Ελλάδα με 876, Κεντρική Μακεδονία με 874 και Ανατολική Μακεδονία με 855.

Συγκεκριμένα για την Κρήτη υπενθυμίζεται πως νέα περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν στην Τοπική Κοινότητα Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ενώ αναφορικά με την Ανατολική Μακεδονία, επεκτάθηκαν τα περιοριστικά μέτρα στις Τοπικές Κοινότητες Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 10/1 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στους κατοίκους της Αττικής έπεσαν οι λιγότερες «καμπάνες» καθώς αναδεικνύεται δέκατη στην λίστα με 764 παραβάσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Σημειώνεται ότι παράταση πήραν και τα επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής, Κοζάνης και νήσου Καλύμνου όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 10/1 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα η παράταση ισχύει ως την Δευτέρα 18/1 στις 06:00 το πρωί  για τους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής, στους Δήμους Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, στις ΤΚ Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, καθώς και στη νήσο Κάλυμνο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Λιγότερες παραβάσεις με κάτω από 700 καταγράφονται και στις περιοχές της Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου και Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε αναλυτικότερα τα συγκεντρωτικά στοιχεία των παραβάσεων στο παρακάτω πίνακα:

1

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις