50% μείωση για την εκπομπή σήματος στη Digea μέχρι το τέλος Οκτωβρίου

Κανένα σχόλιο

Τον περασμένο Μάιο, η κυβέρνηση προχώρησε στην «διευκόλυνση» για τα κανάλια-ιδιοκτήτες της DIGEA, τα οποία μπορούν να πληρώσουν 50% λιγότερα για την εκπομπή του σήματος τους το τελευταίο 3μηνο. Η απόφαση αφορούσε εθνικά και περιφερειακά κανάλια.

«Η ρύθμιση αυτή στηρίζει και διευκολύνει τη συνέχιση της λειτουργίας ιδίως των τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας, ζήτημα που τέθηκε και επισημάνθηκε από όλες οι πολιτικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στις 10 Απριλίου 2020» ανέφερε τότε η κυβέρνηση.

Λίγους μήνες αργότερα, η κυβέρνηση έρχεται να επεκτείνει το χρονικό όριο για την ευνοϊκή ρύθμιση, αποφασίζοντας πως αυτή θα ισχύει έως τις 30 Οκτωβρίου του 2020, και πως η Digea δεν μπορεί να απομειώσει το σήμα του εκάστοτε σταθμού.

"Sponsored links"

Όπως αναφέρουν οι Τυπολογίες, η τροπολογία του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπει την παράταση του καθεστώτος που ίσχυε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 90/2020, και κατ’ επέκταση του άρθρου 43, που προέβλεπε πως το 50% της υποχρέωσης του καναλιού, σε περίπτωση που αδυνατεί να πληρώσει τη Digea ο τηλεοπτικός σταθμός θα καλυπτόταν ως τις 31 Αυγούστου από το Δημόσιο.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις