50 στα 138 κρούσματα στην Κρήτη είναι εισερχόμενα – Γίνεται τεστ σε 1 από τους 8

Κανένα σχόλιο

Η Πολιτική Προστασία δημοσιοποίησε τον χάρτη των εισαγόμενων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, από την 1η Ιουλίου όταν και άνοιξε ο τουρισμός, μέχρι και τις 16 Αυγούστου.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα από τον εισερχόμενο τουρισμό ανήλθε στους 615, όταν από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα στη χώρα έφτασαν 7.075. Τα περισσότερα κρούσματα εισήλθαν από την Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Αλβανία, την Σερβία και την Σουηδία.

Σε ότι αφορά την Κρήτη, στο ίδιο χρονικό διάστημα τα εισαγόμενα κρούσματα ήταν 50 από τα οποία τα 27 θεωρούνται ως ενεργά.

"Sponsored links"

Κι ενώ στην υπόλοιπη χώρα η αναλογία των εισερχόμενων κρουσμάτων είναι περίπου ένας στους δέκα, στην Κρήτη αυτή η αναλογία είναι τελείως διαφορετική. Συγκεκριμένα, από τα 138 επιβεβαιωμένα κρούσματα του covid-19 από την αρχή της πανδημίας, τα 50 είναι εισερχόμενα. Δηλαδή μια αναλογία ένας στους τρεις.

Αν συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα και σε ξενοδοχοϋπαλλήλους, τότε φαίνεται ότι το άτσαλο άνοιγμα του τουρισμού επηρέασε μόνο τα νούμερα της πανδημίας, και όχι την τοπική οικονομία, όπως ευαγγελιζόταν η κυβέρνηση.

Ελάχιστα τα τεστ

Σε ότι αφορά τον έλεγχο του εισερχόμενου τουρισμού, και εδώ η χώρα παίρνει κάτω από τη βάση, καθώς σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, από τη 1η Ιουλίου μέχρι και τις 16 Αυγούστου ο αριθμός των εισερχομένων ατόμων στη χώρα ανέρχεται σε 2.592.853. Το ίδιο διάστημα, δηλαδή από 1η Ιουλίου μέχρι και 16 Αυγούστου, έχουν διενεργηθεί μόλις 319.379 τεστ, δηλαδή ελέγχθηκαν κάτι περισσότερο από ένας στους δέκα.

Σημειώνεται ότι από αυτούς οι 2.068.408 εισήλθαν από τα αεροδρόμια, οι 140.051 από λιμάνια και οι 384.394 από τα χερσαία σύνορα.

efsyn.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις