24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Την πρόθεση της να επενδύσει στη Κρήτη εξέφρασε στο Περιφερειάρχη η Κρητικής καταγωγής Ελληνοαμερικανίδα επιχειρηματίας “πράσινων” απορρυπαντικών Κέλλυ Βλαχάκη

Ημερομηνία:

Την αγάπη της για την Κρήτη και την πρόθεση της να επενδύσει επιχειρηματικά στο νησί μας εξέφρασε στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη  σε συνάντηση τους στη Περιφέρεια η Ελληνοαμερικανίδα επιχειρηματίας Κέλλυ Βλαχάκη. Η κα. Βλαχάκη που έχει έδρα στις ΗΠΑ με τη γνωστή σε όλο τον κόσμο εταιρεία παραγωγής βιολογικών απορρυπαντικών και δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες, βρίσκεται με την οικογένεια της στη Κρήτη αλλά και τον φιλέλληνα Αμερικανό κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Καλιφόρνια για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας που ίδρυσε ο πατέρας της Ευτύχης Βλαχάκης που ήταν από τις Καλύβες Χανίων.

Μάλιστα για τον εορτασμό των 50 χρόνων της εταιρείας έγινε στην Αθήνα ειδική εκδήλωση και όπως είπες η κα. Βλαχάκη στον Περιφερειάρχη στις άμεσες προθέσεις της είναι να επενδύσει στη Κρήτη ιδρύοντας εταιρεία. Παράλληλα ενημέρωσε τον κ. Αρναουτάκη για την παραγωγή της εταιρείας 200 και πλέον καθαριστικών προϊόντων (ECOS) όπου σε πολλά από αυτά χρησιμοποιεί Ελληνικό  ελαιόλαδο. Η κα. Βλαχάκη είπε επίσης στον Περιφερειάρχη ότι, τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στη Κρήτη 35 φιλοξενούμενοι της, επιφανείς επιχειρηματίες και καθηγητές για να γνωρίσουν το νησί , να γιορτάσουν τα 50 χρόνια της εταιρείας  αλλά και να  συζητήσουν επιχειρηματικές συνεργασίες.

Ο κ. Αρναουτάκης από την πλευρά του ευχαρίστησε την κα. Βλαχάκη για την επίσκεψη-συνάντηση στη Περιφέρεια και για την πρόθεση της να επενδύσει στο νησί μας προωθώντας την «πράσινη οικονομία» και «κρατώντας γέφυρα συνεργασίας» με τον τόπο καταγωγής της, σε μια περίοδο που η Κρήτη έχει ανάγκη από υγιείς επενδύσεις.

unnamed

Ο κ. Αρναουτάκης αποχαιρετώντας έδωσε στη κα. Βλαχάκη και στον Ελληνοαμεριακανό κοσμήτορα ενθυμήματα από την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης ενώ στη συνάντηση ήταν παρόντες η εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών στην Ελλάδα δρ. Μαρία Χναράκη και ο Πανεπιστημιακός καθηγητής Θεόδωρος Κατερινάκης που συνδέονται με την οικογένεια Βλαχάκη.

Η κα. Βλαχάκη σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση ανέφερε: «Αγαπάμε πολύ την Ελλάδα και την Κρήτη ειδικά, ο πατέρας μου, μας μεγάλωσε μεταφέροντας μας τις αξίες, τα ιδεώδη τα Ελληνικά. Επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο την Ελλάδα με την οικογένεια μου, και ο δικός μου στόχος είναι να μεταλαμπαδεύσω αυτές τις αξίες στους δικούς μου ανθρώπους. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που είμαι σήμερα στη Κρήτη είναι η γενέτειρα του πατέρα μου, με συγκινεί πολύ που βρίσκομαι εδώ. Ήρθα στην Ελλάδα, στη Κρήτη, για να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια της εταιρείας μας ECOS η οποία παράγει γύρω στα 200 καθαριστικά προϊόντα και είχαμε μια μεγάλη επετειακή συγκέντρωση εορταστικού περιεχομένου στην Αθήνα και τώρα βρισκόμαστε στη Κρήτη. Στόχος μας είναι η «πράσινη οικονομία» και αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να επενδύσουμε στην Ελλάδα, στην Κρήτη, γιατί το νησί έχει στρατηγική θέση, ενώνει την Μ. Ανατολή και την Ευρώπη. Γενικότερα η φιλοσοφία της εταιρείας είναι τέτοια που θέλει να δίνει δουλειές στην Ελλάδα. Ήδη η εταιρεία χρησιμοποιεί προϊόντα Ελληνικά για την παρασκευή των καθαριστών που παράγομε».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...