13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Μην επιχειρήσει κανείς να με εξευτελίσει. Ουδείς έχει δικαίωμα να λέει ότι δε θα είμαι υποψήφιος

Ημερομηνία:

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες από τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη κατά τη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ στα Χανιά. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται λίγο πριν το 4ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης έκανε ξεκάθαρο ότι θα είναι παρών, “όπως πάντα στις επάλξεις, για τη Νέα Δημοκρατία” κάνοντας σαφές ότι ουδείς έχει δικαίωμα να λέει ότι δε θα είναι υποψήφιος.

Νωρίτερα είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του και απηύθυνε μία προειδοποίηση:

“Ο δικός μου εξευτελισμός θα είναι εξευτελισμός και όλων αυτών που με έχουν στηρίξει τόσα χρόνια”.

Είπε πιο αναλυτικά:

“Σας παρακαλώ πάρα πολύ και να το μεταφέρω: Αντέχω, αντέχω, αντέχω. Αλλά, υπάρχει ένα κομμάτι που δε θέλω να το ακουμπήσει κανείς. 1η στην πυραμίδα των αξιών είναι η αξιοπρέπεια, η τιμή, το φιλότιμο, μη μου ακουμπήσετε εκεί. Μην επιχειρήσει κανείς να με εξευτελίσει. Και επειδή οι συμπεριφορές κάποιων είναι στις παρυφές του εξευτελισμού. Και επειδή θεωρώ ότι ο εξευτελισμός ο δικός μου θα είναι εξευτελισμός και όλων εκείνων που με έχουν στηρίξει τόσα χρόνια, σας παρακαλώ πάρα πολύ, μέχρι εδώ και μη παρέκει”.

Σχετικά με το ζήτημα της ανανέωσης και αν θα είναι υποψήφιος είπε:

“Είμαι φανατικά υπέρ της ανανέωσης. Όταν ένας οργανισμός δεν ανανεώνεται, όταν τα κύτταρα που παράγει είναι λιγότερα από αυτά που πεθαίνουν, γηράσκει και στο τέλος πεθαίνει. Ένα κόμμα που δεν έχει νέο αίμα, ασφαλώς και δεν έχει προοπτικές. Θα δώσουμε ευκαιρίες στους νέους. Δε θα τους επιβάλλουμε. Η επιβολή είναι βιασμός της λαϊκής βούλησης. Ασφαλώς θα πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους, όχι όμως να αποκλείσουμε κάποιους προς χάριν κάποιων νέων.

Μου έρχονται τα εξής μηνύματα. Κάποιοι που θέλουν να είναι υποψήφιοι προσεγγίζουν κάποιους συμπολίτες και τους λένε: “Να με στηρίξετε στις εκλογές”. Του λένε, μα είναι φίλος του τάδε, του τάδε. Και όταν αναφέρεται και το όνομά μου λένε “μα αυτός δε θα είναι υποψήφιος”. Που το ξέρει αυτός; Και ποιος του δίνει το δικαίωμα να το λέει;”

“Ναι στην ανανέωνση αλλά όχι στην επιβολή κάποιων.”, είπε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Και κατέληξε:

“Ο Μαρκογιαννάκης ο Χρήστος θα είναι παρών, όπως πάντα στις επάλξεις για τη Νέα Δημοκρατία.”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...