20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Σουφλέ χυλοπίτες

Παίρνω χυλοπίτες Μετσόβου ή άλλες. Όταν βράσουν τους ρίχνω αλάτι, πιπέρι, 3 κουταλιές μπεσαμέλ, 2 κουταλιές βούτυρο και τυρί τριμμένο. Στρώνω σε πυρέξ τις μισές, κόβω 12 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια και 4 φέτες τυρί του τοστ κομματάκια, στρώνω τις υπόλοιπες χυλοπίτες, από πάνω μπεσαμέλ, μια μικρή κρέμα γάλακτος και τυρί τριμμένο και στον φούρνο έως ψηθεί η μπεσαμέλ.

Λαχανοντολμάδες

Γέμιση: Ψημένο κιμά, δυόσμο, μάραθα, μαϊντανό, ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, ρύζι καρολίνα, ντομάτες, λάδι, αλάτι, πιπέρι. Το λάχανο το βράζομε ολόκληρο κόβοντας τη ρίζα γύρω – γύρω. Όταν είναι μισοψημένο παίρνομε από το μείγμα κόβομε κάθε φύλλο στη μέση βγάζοντας το νεύρο και τυλάμε, τοποθετούμε γύρω – γύρω στο τσικάλι. Στον πάτο έχομε προηγουμένως στρώσει φύλλα λάχανο. Βάζομε ένα πιάτο από πάνω και νερό σχεδόν να τους σκεπάζει και ψήνομε. Κάνομε αυγολέμονο και περιχύνομε. Αν θέλομε πηχτό αυγολέμονο βάζομε σε σιγανή φωτιά 1 ποτήρι ζωμό, 1 ποτήρι γάλα, 2 κουταλιές βούτυρο και σιγοβράζομε. Χτυπάμε σε μπωλ δύο αυγά, ρίχνομε από λίγο λεμόνι χτυπώντας και ζουμί χτυπώντας συνέχεια. Διαλύομε δύο μεγάλες κουταλιές κορν φλάο τις ρίχνομε στο αυγολέμονο και όλο στο τσικάλι με το ζωμό και το γάλα που σιγοβράζει. Όταν πήξει η σάλτσα αποσύρομε. Έχομε βάλει σε πιατέλα τους ντολμάδες και από πάνω την πηχτή σάλτσα.

Πιπεριές γεμιστές διαφορετικές

24 πράσινες στρογγυλές πιπεριές.

Γέμιση: Φέτα ένα τέταρτο, ένα τέταρτο αθότυρο, ένα τέταρτο μαλάκα, δυόσμο, πιπέρι, αλάτι. Αν υπάρχει βρασμένο κρέας βάζομε ψιλά κομματάκια ή 4 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν.
Γεμίζομε τις πιπεριές, ρίχνομε λίγο ραφινέ και στο πυρέξ. Ψήνομε σε σιγανή φωτιά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...