22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Κρήτη πιο κοντά στη Ρωσία – Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γκαγκάριν

Ημερομηνία:

Η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων πραγματοποιήθηκε ανήμερα της συμπλήρωσης των 55 χρόνων από την ημέρα του ταξιδιού του Γκαγκάριν στο διάστημα.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ρώσου Κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο χτες το απόγευμα στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδας στην Ρωσία, όπως αυτό αποφασίστηκε από τις δύο χώρες.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΤΕΖ Tour αναφέρεται :

Ο Δήμος Ηρακλείου με την ευγενική χορηγία του τουριστικού οργανισμού TEZ Tour Ελλάδος προχώρησε στην ενέργεια αυτή προκειμένου να τιμήσει τον άθλο του πρώτου ανθρώπου που ταξίδεψε στο διάστημα. Η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων συμπίπτει με την συμπλήρωση των 55 χρόνων από την ημέρα του ταξιδιού του Γκαγκάριν στο διάστημα.

Η συγκεκριμένη τιμητική για την πόλη μας δραστηριότητα υποστηρίζεται από το Διεθνές Δημόσιο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα “ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ – UNITED WORLD” .

Σε γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος της ΤΕΖ TOUR Ελλάδος κ. Δημήτρης Χαριτίδης τόνισε μεταξύ άλλων την σπουδαιότητα για τις σχέσεις των δυο χωρών μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, καθώς και την βαρύτητα που αποκτά περαιτέρω η πόλη του Ηρακλείου και ευρύτερα το νησί της Κρήτης από αυτή την επιλογή.

«Το Ηράκλειο και η Κρήτη με την τοποθέτηση της προτομής αυτής έρχεται ακόμα πιο κοντά στην φίλη χώρα Ρωσία αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες της που επιλέγουν τον τόπο μας για τις διακοπές τους. Το σημείο αυτό θα αποτελέσει ένα ακόμη σημείου τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος όχι μόνο για τους Ρώσους αλλά για το σύνολο των επισκεπτών μας μιας και ο Γιούρι Γκαγκάριν υπήρξε αδιαμφισβήτητα ο πιο δημοφιλής κοσμοναύτης στην ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαριτίδης.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι Ρώσοι κοσμοναύτες Skripochka Oleg & Ovchinin Alexey, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και λοιπών φορέων καθώς και Ρώσοι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο Ηράκλειο γι’ αυτόν τον σκοπό.

Η προτομή είναι μια ευγενική χορηγία του Διεθνούς Δημόσιου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος “ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ – UNITED WORLD” με την υποστήριξη του τουριστικού οργανισμού TEZ TOUR, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε καμιά οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο απεναντίας το γεγονός διαφημίζει ιδιαίτερα την πόλη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...