7η ΥΠΕ: Μέχρι αύριο το σκεύασμα για τις χημειοθεραπείες στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να παραληφθούν στο Ηράκλειο παρτίδες του σκευάσματος “πλατίνα”, του χημειοθεραπευτικού φαρμάκου για καρκινοπαθείς, υπογράμμισε σε δηλώσεις της η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

Με αφορμή το θόρυβο που προκάλεσε η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, για τις καθυστερήσεις στις χημειοθεραπείες και στην Κρήτη, η κ. Μπορμπουδάκη δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η έλλειψη του συγκεκριμένου σκευάσματος “είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει περιοδικά η χώρα μας”.

Όπως ανέφερε: “Αυτό δεν πρέπει να δημιουργεί καμία ανησυχία στους ασθενείς. Είναι ένα φάρμακο το οποίο ορίζεται από τα κλινικά πρωτόκολλα και γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι κλινικές του νησιού μας και πανελλαδικά έχουν επιστήμονες που γνωρίζουν τη δουλειά τους”

"Sponsored links"

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ΥΠΕ Κρήτης, αυτό το οποίο είναι στην ατζέντα της Υγειονομικής Περιφέρειας είναι να αντιμετώπιζεται το περιστατικό πλέον άμεσα “και να λύσουμε αυτό το θέμα των ελλείψεων.Θα συζητηθεί και τις επόμενες μέρες στο Υπουργείο Υγείας. Για την ώρα πρέπει να μείνουν ήσυχοι οι ασθενείς, διότι αναμένουμε μέχρι αυριο να έχουμε το σκεύασμα κι άρα οι θεραπείες θα πραγματοποιούνται κανονικά”.

Χθες η 7η ΥΠΕ με ανακοίνωσή της είχε παραδεχθεί την έλλειψη φαρμάκων για τις χημειοθεραπείες και επισημαίνει ότι η τα νοσοκομεία της Κρήτης θα εφοδιαστούν “το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα” δίχως πάντως να διευκρινίζεται πότε ακριβώς.

Να υπενθυμίσουμε ότι με ανακοίνωσή της  η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) ενημέρωσε ότι το τελευταίο διάστημα δέχεται πολλές καταγγελίες για ελλείψεις βασικών αντινεοπλασματικών φαρμάκων οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση και σε πολλές περιπτώσεις ακύρωση προγραμματισμένων χημειοθεραπειών, ενώ, ασθενείς και γιατροί βρίσκονται σε απόγνωση.

Με πληροφορίες από cretalive.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις