7η ΥΠΕ: Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στα νοσοκομεία της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Υπογράφηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, κ. Αλέξη Χαρίτση, η απόφαση πίστωσης των λογαριασμών των νοσοκομείων της Κρήτης με το ποσό των 2.180.000 ευρώ.

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και διατίθενται για την προμήθεια του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Οι απαραίτητοι εθνικοί πόροι δεσμευτήκαν έγκαιρα ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω έργα:

  • Η προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής αέριου ιατρικού οξυγόνου σε 4 μεγάλα νοσοκομεία της Κρήτης: το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου – Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ», το Γ.Ν. Χανίων, Γ.Ν. Ρεθύμνου και Γ.Ν. Αγίου Νικολάου.
  • Η προμήθεια ενός Τομογραφικού Συστήματος γ’, Κάμερα δύο κεφαλών SPECT-CT για την κάλυψη των αναγκών του Τµήµατος Πυρηνικής Ιατρικής του Πα.Γ.Ν.Η – Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ», µε συνολικό ενδεικτικό προϋπολογισµό 600.000,00 €. Η γ’  κάµερα SPECT/CT είναι ένα νέο απεικονιστικό σύστηµα του τµήµατος της πυρηνικής ιατρικής με ενσωματωμένο ένα αξονικό τοµογράφο. Το πλεονέκτημα αυτού του συστήματος έγκειται στο γεγονός ότι παρέχονται και ανατοµικές πληροφορίες για την ακριβέστερη εκτίµηση και εντόπιση παθολογικών ιστών του οργανισμού. Η γ’  κάµερα SPECT/CT θα χρησιµοποιηθεί για την εκτέλεση σπινθηρογραφικών εξετάσεων, όπως σπινθηρογράφηµα οστών, σπινθηρογράφηµα παραθυρεοειδών, σπινθηρογράφηµα ανίχνευσης όγκων και φλεγµονών.
  • Η προμήθεια 12 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στο Βενιζέλειο.
  • Η προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής αέριου ιατρικού οξυγόνου. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται αφενός η, σε µεγάλο βαθµό, αυτόνοµη παραγωγή του αναγκαίου οξυγόνου που καταναλώνεται στα πέντε μεγάλα Νοσοκομεία της Κρήτης, για την τροφοδοσία όλων των τµηµάτων τους µε οξυγόνο και αφετέρου η µεγάλης κλίµακας εξοικονόµηση πόρων.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today