7 Δήμοι των Χανίων αποκτούν ηλεκτρονικές πύλες

Κανένα σχόλιο

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, και ειδικότερα το Internet, και με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των Δημοτών τους, οι Δήμοι Ανατολικού Σελίνου, Γεωργιουπόλεως, Ιναχωρίου, Κισάμου, Θερίσου, Βάμου και Βουκολιών ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας των νέων δημοτικών ηλεκτρονικών πυλών, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις αντίστοιχα: www.anatolikoselino.gov.gr., www.georgioupolis.gov.gr., www.inachoriou.gov.gr., www.kissamos.gov.gr., www.theriso.gov.gr., www.vamos.gov.gr. και www.voykolies.gov.gr.

keyboard Οι Δημότες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, θα μπορούν πλέον μέσω της ηλεκτρονικής πύλης, 24 ώρες το 24ωρο, να έχουν άμεση πρόσβαση σε πλήθος ιδιαίτερα χρήσιμων πληροφοριών, αλλά και να εκτελούν ηλεκτρονικά ορισμένες συναλλαγές, εξοικονομώντας σημαντικό χρόνο και πόρους.

"Sponsored links"

Ενδεικτικά αναφέροντας, ο επισκέπτης της Πύλης θα μπορεί να έχει ακριβή πληροφόρηση σχετικά με τις παρεχόμενες από το Δήμο υπηρεσίες, καθώς και τα απαιτούμενα για κάθε ενέργεια βήματα και έγγραφα, να εκτελεί ηλεκτρονικά κάποιες συναλλαγές, όπως η πληρωμή προστίμων ΚΟΚ ή δημοτικού φόρου, να αιτείται για παραλαβή κάποιων δικαιολογητικών, να ενημερώνεται γρήγορα και αποτελεσματικά για διάφορες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιφέρεια του Δήμου, όπως πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις, δημοτικές εορτές κ.α. και να συμμετέχει μέσω fora και ηλεκτρονικών ψηφοφοριών στα κοινά, καταθέτοντας ενεργά την άποψή του για διάφορα θέματα.

Η ηλεκτρονική πύλη εντάσσεται σε μία συνολική προσπάθεια των Δήμων για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου καναλιού επικοινωνίας με τους Δημότες, την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης ειδικών ομάδων πολιτών – όπως ΑΜΕΑ, μετανάστες κλπ – και την παροχή νέων αποτελεσματικών υπηρεσιών, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής με πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Οι δικτυακές πύλες των δήμων έχουν υλοποιηθεί με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» (Γ’ ΚΠΣ) – έργο «Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες Αιγαίου» που προκήρυξε η Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης. Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από εθνικούς πόρους κατά 20%.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live