“Αγρίμι” – Το νέο τραγούδι του Ψαραντώνη: ”Θέλει κουράγιο,θέλει υπομονή” σ’αυτό το πανηγύρι να μη μας σπάσουνε το τσαμπουκά ”γιατί θα γίνω αγρίμι” | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Μία από τις σημαντικότερες συνεργασίες της καριέρας του έχει ο Πατρινός μουσικός και συνθέτης, Βασίλης Ράλλης, στο πλαίσιο της δημιουργίας του δεύτερου δίσκου του που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του 2017.

Ο Βασίλης Ράλλης συνεργάζεται με τον μεγάλο Ψαραντώνη, σε ένα τραγούδι που ονόμασε «Αγρίμι» και έχει ιδιαίτερα έθνικ στοιχεία παρμένα μέσα από την κρητική παράδοση, αλλά και την παραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων.

Ο Ψαραντώνης είχε γνωρίσει τον Πατρινό μουσικό που δραστηριοποιείται τους τελευταίους μήνες στην Αθήνα και είχε εκτιμήσει από την αρχή τόσο το ταλέντο του, όσο και την προσωπικότητα του νεαρού δημιουργού. Έτσι δέχτηκε να συμμετάσχει  και να τραγουδήσει σε ένα  τραγούδι που ο Βασίλης Ράλλης είχε γράψει για αυτόν.

"Sponsored links"

2315587

Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στην δεύτερη προσωπική δουλειά του Βασίλη Ράλλη «Πρώτη μέρα του χρόνου», η οποία όπως όλα προμηνύουν αναμένεται να ενθουσιάσει τους φίλους της καλής ποιοτικής μουσικής.

Θυμίζουμε ότι το πρώτο τραγούδι του δίσκου ήδη έχει κυκλοφορήσει στο youtube και λέγεται «Ακούει κανείς».

Πάντως το γεγονός ότι ο Ψαραντώνης, ένας καλλιτέχνης που αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι στην παραδοσιακή κρητική και έντεχνη μουσική, δέχτηκε να τραγουδήσει ένα τραγούδι ενός νεαρού δημιουργού, λέει πολλά από μόνο του.

Στίχοι:

Πως ν’αντιδράσω μέσα απ΄το καβούκι μου

πως να ξυπνήσω αφού ήλιο δε θα ιδώ

γι’αυτό σου λέω τούτο το τραγούδι μου

για ν’αναπνεύσω λίγο απ’αυτό

"Sponsored links"

”Θέλει κουράγιο,θέλει υπομονή”

σ’αυτό το πανηγύρι

να μη μας σπάσουνε το τσαμπουκά

”γιατί θα γίνω αγρίμι”

Κράτα ψυχή μου καλά

γιατί θα μου σαλέψει

πιάσε το ταύρο απ’τα κέρατα

και φέρε τον στη μέση

”Θέλει κουράγιο,θέλει υπομονή”

σ’αυτό το πανηγύρι

να μη μας σπάσουνε το τσαμπουκά

”γιατί θα γίνω αγρίμι”

Από το site: patras events.gr

Ακούστε το τραγούδι:

 

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις