21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Αντικαγκελάριος Γερμανίας: «Ο επί δεκαετίες δεσποτισμός των δύο μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα δημιούργησαν ένα διεφθαρμένο πελατειακό κράτος!»

Ημερομηνία:

Κύριε Διευθυντά

Καυστικότατος και ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, για την διαχρονικά διαμορφωθείσα, σημερινή ζοφερή κατάσταση στην Ελλάδα, ήταν ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας κ. Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην ομιλία του στην Γερμανική Βουλή την 1/7/2015 με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Την συζήτηση στην Βουλή είχε προκαλέσει με ερώτηση της η Κοινοβουλευτική ομάδα Die Linke.

Ο πρόεδρος του κόμματος των Die Linke κ. Γκρέγκορ Γκίζι κατηγόρησε με δριμύτητα την καγκελάριο κ. Α. Μέρκελ λέγοντας: «Δεν είναι το θέμα των χρεών μόνο. Πρόκειται για την κυριαρχία μιας χώρας, θέλετε να ρίξετε την αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα» υπογράμμισε στη σφοδρή επίθεση του. «Πρέπει να μιλήσετε τώρα. Μετά την Κυριακή θα πέσει η κυβέρνηση» είπε. «H τρόικα η δική σας δεν είπε τίποτα για την φορολόγηση των πλουσίων» Ο ίδιος επανέλαβε ότι «ένα Grexit θα ήταν καταστροφικό».

Στην τοποθέτηση του, στην ίδια συνεδρίαση, ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας κ. Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανέφερε τα εξής συγκλονιστικά και αποκαλυπτικά που έχουν ιδιαίτερη σημασία όταν διατυπώνονται από έναν κορυφαίο πολιτικό της Γερμανίας, δεύτερο στην τάξη της αρχηγίας στην κυβέρνηση, αλλά και με στοιχειοθετημένες γνώσεις στα θέματα διαφθοράς κομμάτων και πολιτικών που τα απαρτίζουν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανέφερε λοιπόν ο Αντικαγκελάριος: «Δεν φταίει η παρούσα κυβέρνηση για το διεφθαρμένο και πελατειακό κράτος που με δεσποτισμό κυβέρνησαν επί δεκαετίες τα δύο μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα! Υποτιμήσαμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα ενώ θα έπρεπε να δούμε ποιοι κέρδιζαν από την καταστροφή αυτού του κράτους! Η Ευρώπη μόνο παρακολουθούσε αυτό το διεφθαρμένο κράτος και δεν κάναμε ποτέ τίποτα! Στέλναμε τα χρήματα μας (δισεκατομμύρια Ευρώ)και δεν πήγαιναν σε αξιοποίηση για την ανάπτυξη αλλά κάποιοι κέρδιζαν από την καταστροφή του κράτους! Οι πολίτες αυτής της χώρας είναι τα θύματα!»

Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια για να περιγράψει κανένας την γενεσιουργό αιτία του πολιτικού/κοινωνικού δράματος που ζούμε σήμερα!

Θλίβομαι βαθύτατα όταν επί πέντε μήνες παρακολουθώ έναν λαοπρόβλητο πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα να διέρχεται έναν Γολγοθά διαπραγματεύσεων, να δέχεται στο διάστημα αυτό έναν ανηλεή πόλεμο φθοράς από τους πολιτικούς κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων που κυριάρχησαν στην Ελλάδα στις δεκαετίες που ανέφερε ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας και συνέβαλαν οι πολιτικοί των κομμάτων αυτών να μην αξιοποιούνται τα χρήματα που μας έστελναν οι εταίροι μας, να μην καταπολεμούν την διαφθορά αλλά αντιθέτως να την καλύπτουν όπως και την φοροδιαφυγή και τα αθέμιτα κέρδη και τώρα αυτοί οι ίδιοι να ζητούν την κεφαλή επί πίνακι ενός έντιμου ανθρώπου που πάσχισε με τους συνεργάτες του (με τα όποια λάθη τους σε μια φοβερή προσπάθεια διαχείρισης μιας πολιτικής κατάστασης που όμοια της δεν είχαμε από την περίοδο γερμανοκατοχής) για την ανασυγκρότηση της χώρας και την επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τώρα έχουν οι ίδιοι το απύθμενο θράσος (ας τους δούμε έναν προς ένα) (παλαιοί πολιτικοί, μέτοχοι τραπεζών, ολιγαρχίες του πλούτου, μεγάλα και ορισμένα μικρά συμβιβασμένα ΜΜΕ (που χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ στο κράτος!), συμβιβασμένοι συνδικαλιστές, στυγνοί εργοδότες, Αρχιερείς και Φαρισαίοι), όλοι σε αγαστή αγκαλιά και συνεργασία για να ρίψουν στην πυρά τον Πρωθυπουργό και εκλεκτούς συνεργάτες του που πιστεύουν στην κοινωνική δικαιοσύνη και εργάζονταν για αυτήν.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ανάμεσα στο αλαλάζων πλήθος, που υποφέρει από τα λάθη και τις άθλιες πολιτικές σκοπιμότητες του παρελθόντος, έχουν παρεισφρήσει όλοι, μα όλοι, οι λογής λογής σατράπες και δυνάστες.

Από τρομερού Άμβωνος των τηλεοπτικών καναλιών φωνασκούν Άρον Άρον σταύρωσον αυτούς!!

Έχουν ήδη κατορθώσει να πείσουν μεγάλο μέρος του ανυποψίαστου λαού ότι το ΟΧΙ στα βάρβαρα μέτρα δεν ανταποκρίνεται σε αυτό το κάλεσμα αλλά στην … έξοδο από την Ευρώπη και το Ευρώ!

Έχουν κατορθώσει να ενσπείρουν τον φόβο ότι αυτή η «αιματηρή» δοκιμασία, που τώρα περνούν προσωρινά οι συνταξιούχοι μας, θα είναι μια μόνιμη κατάσταση ταλαιπωρίας και αβεβαιότητας για το μέλλον.

Η διαδικασία της ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ είναι σε εξέλιξη.

Οι Σταυρωτήδες βρίσκονται σε μεγάλο δίλημμα!

Το Ερώτημα είναι ο Σταυρός του μαρτυρίου της φτώχειας, της ανεργίας, της υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας, των συσσυτίων, των αυτοκτονούντων και των οικογενειών τους, σε ποιων τις πλάτες θα παραμείνει;

Υπάρχει περίπτωση να φέρουν την Ανάπτυξη στην χώρα αυτοί που την δημιούργησαν όπως με παροιμιώδη ειλικρίνεια επεσήμανε ο Γερμανός Αντικαγκελάριος;

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Γιάννης Μ. Γαβριλάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπεράκτια αιολικά στην Κρήτη: “Τρέχει” το ΥΠΕΝ τις διαδικασίες για τους διαγωνισμούς

"Έχουν αποκλιμακωθεί οι αντιδράσεις που είχαν αρχικά διατυπωθεί από...

Τα νέα μέτρα για τη σχολική βία είναι η καταδίκη των παιδιών

Κατά την Ελληνική Αστυνομία, η βία, η εγκληματικότητα με ανήλικα θύματα ληστείας,...

Κομισιόν: Η Ελλάδα να διασφαλίσει το αδόμητο 100 μέτρων στον αιγιαλό

Την απάντησή του, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απέστειλε...