776 κενά στα δημοτικά σχολεία της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Tου αιρετού ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Δημήτρη Δερμιτζάκη

Eίναι τουλάχιστον μέγιστη τιμωρία για την Κρήτη και τεράστια αδιαφορία από την πολιτεία να έχουμε ένα εκλεγμένο Πρωθυπουργό , δύο υπουργούς και ένα υφυπουργό στην κυβέρνηση και το νησί να στενάζει κάτω από το βάρος των ελλείψεων για άλλη μια φορά. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι παρά την ενημέρωση που είχαν το καλοκαίρι από τους  κατά τόπους συλλόγους οι βουλευτές, δεν είδαμε ούτε μια παρέμβαση στη βουλή από κανένα βουλευτή ανεξαρτήτου κόμματος,  για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην Α/θμια εκπαίδευση. Δεν τιμά κανένα και καλό είναι έστω και την τελευταία στιγμή να διεκδικήσουν την  κάλυψη του μεγαλύτερου  μέρους  των παρακάτω κενών σε επίπεδο Κρήτης.

Συγκριμένα στο νομό Ηρακλείου τα κενά έχουν ως εξής:

"Sponsored links"

Δάσκαλοι: 240

Νηπιαγωγοί: 120

Ειδικότητες Συνολικά: 75

Σύνολο: 435

Νομός Λασιθίου

Δάσκαλοι: 46

Νηπιαγωγοί: 22

Ειδικότητες Συνολικά: 25

Σύνολο: 93

"Sponsored links"

Νομός Ρεθύμνου

Δάσκαλοι: 35

Νηπιαγωγοί: 30

Ειδικότητες Συνολικά: 45

Σύνολο: 115

Νομός Χανίων

Δάσκαλοι: 60

Νηπιαγωγοί: 25

Ειδικότητες Συνολικά: 48

Σύνολο: 133

Γενικό σύνολο στην Κρήτη  776

Όσον αφορά την πολύπαθη ειδική αγωγή σύμφωνα με πολύ πρόσφατη ενημέρωση που είχαμε στην τα κενά σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό ανέρχονται στα 43 και σίγουρα οι πιστώσεις που θα πάρουμε σε επίπεδο Κρήτης  θα είναι 35. Επίσης τα κενά σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό είναι πάνω από 100 και οι εγκεκριμένες πιστώσεις σε πρώτη φάση θα ναι 53 δυστυχώς…..

alfavita.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις