23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ήταν ένα γάιδαρος…

Ημερομηνία:

Της Ροδάνθης Κουμή

Καιρός να αρχίσουμε σιγά σιγά να τραγουδάμε το τραγουδάκι του γάιδαρου ,να θυμόμαστε και τα παλιά χρόνια εκεί στην αυλή του σχολείου που όλα μαζί τα παιδάκια με ενωμένα τα χέρια τραγουδούσαμε:

«Hταν ένας γάιδαρος με μεγάλα αυτιά

Το παχνί δεν του άρεσε ήθελε αρχοντιά

Ήθελε η μούρη του να φορέσει σέλα

Και να καμαρώνετε με το σύρε και έλα …»

Μόνο που ο γάιδαρος δεν συνάντησε την αλεπού αλλά το ΔΝΤ που το φόρτωσε σακιά ,τον ξαναφόρτωσε ξανά και ξανά , ώσπου ο γάιδαρος έπεσε κάτω και ψόφησε.

Να η Ελλάδα μας σήμερα .

Ο γάιδαρος των εταίρων και του ΔΝΤ.

Θέλει λέει η ισχυρή κυρία του ΔΝΤ να κατεβάσει το αφορολόγητο στα 5000 ευρώ γιατί έτσι θα βγει το χρέος.

Πάλι απέναντι στην ιστορία αιώνων είμαστε που μας λέει ότι το 97 τις εκατό του λαού θα λιμοκτονεί και ένα 3 τις εκατό θα γλεντοκοπά εις βάρος του.

Μου θυμίζει κάτι ταινίες που βλέπω καμία φορά με τις τεράστιες ρωμαϊκές επαρχίες και τους φτωχούς που δούλευαν για ένα ξεροκόμματο για τον αυτοκράτορα ,περνούσε και ο φοροεισπράκτορας κάθε τρεις και λίγο έπαιρνε και το ξεροκόμματο αφού δεν είχαν πια τίποτε να του δώσουν.

Εκεί φτάσαμε οι Έλληνες ,αλλά την φτωχοποίηση μας και την χώρα μας στην κάθοδο του τριτοκοσμικού κόσμου την βαπτίσαν οι ξένες δυνάμεις ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ.

Πέντε χιλιάδες ευρώ το αφορολόγητο σημαίνει ότι θα παίρνεις 450 ευρώ μισθό θα δίνεις το πενηντάρικο στην τσέπη του Σόιμπλε και της Λαγκάρντ και εσύ θα ζεις πλουσιοπάροχα με τα τετρακόσια.Μα καλά τι εποχές ζούμε!Τι παραλογισμό ζούμε!

"google ad"

Τρέλα απολυτή να τα ακούς όλα αυτά στα αυτιά σου και να μην κάνεις τίποτε για να αλλάξεις την πορεία του λαού σου.

Ο καναπές είναι γλυκός ,η μάχη δεν μας είναι πια αρεστή,μάθαμε να έχουμε ραγιάδες πάνω από τα κεφάλια μας ,άντε πείσε τον Έλληνα τώρα να αγκαλιάσει τον αριστερό,τον δεξιό,τον κεντρώο και να πάνε παρέα να διαμαρτυρηθούν.Έτσι ναι βγαίνει νόημα και αποτέλεσμα.

Γιατί ο λαός σώζει δε σώζεται όπως μας είπε ο μεγάλος μας φιλόσοφος Καζαντζάκης.

Αλλά εμάς όχι δεν μας αρέσει αυτό το σκηνικό της ένωσης ,θέλουμε τον διχασμό ,είναι στο χαρακτήρα μας άλλωστε να τρώει ο ένας την σάρκα του άλλου.Τα βλέπουν αυτά στις Βρυξέλλες και στην Νέα Υόρκη και σου λένε αντέχει ακόμα ο γάιδαρος φόρους!

Εμ όμως δεν αντέχει άλλους!

Λες να γίνει το θαύμα και να επιζήσουμε από όλο αυτό;

Λες να γίνει το θαύμα και να ενωθούμε μια φωνή ,μια γροθιά όπου υπάρχει ελληνισμός και να ξαναφωνάξουμε εκείνο το ΟΧΙ;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...